Σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στα Γρεβενά και στην Κοζάνη επειδή κολλούσαν αφίσες με πρόσωπα βουλευτών οι οποίες συνοδεύονταν με τη φράση «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;». Οι πρώτες συλλήψεις δύο ανδρών, ηλικίας 46 και 55 χρόνων, έγιναν αργά προχθές το βράδυ στα Γρεβενά. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν τοιχοκολλήσει αφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης με τη φωτογραφία βουλευτή η οποία συνοδευόταν με το ίδιο ερώτημα. Λίγες ώρες αργότερα, χθες τα ξημερώματα στην Κοζάνη συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο δυο άνδρες ηλικίας 41 χρόνων. Οι επίμαχες αφίσες-«καρμπόν» έφεραν φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Κοζάνης.

Οι δυο συλληφθέντες στα Γρεβενά, αφού σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα. Οι άλλοι δυο συλληφθέντες στην Κοζάνη με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους για παραβάσεις του κώδικα υπαίθριας διαφήμισης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια, αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με αφίσες ίδιου περιεχομένου γέμισαν από χθες τα ξημερώματα δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Απεικονίζονταν πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Η δράση όσων μετείχαν στην αφισοκόλληση ήταν οργανωμένη και συντονισμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τοποθετήθηκαν αφίσες στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και στις κεντρικές οδούς της Εγνατίας και της Αριστοτέλους,