Ενας αδιάβαστος πρωταθλητής χειμώνα. Ο ΠΑΟΚ κόβει το νήμα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία του και για πρώτη έπειτα από 29 χρόνια, αποφεύγοντας μάλιστα την πολλή μελέτη. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Ντέμη Νικολαΐδη ο Βιεϊρίνια ήταν σαφής: ο ΠΑΟΚ δεν προλαβαίνει να μελετήσει τους αντιπάλους του λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη και καλύπτει το έλλειμμα γνώσης με ό,τι αρπάξει το αφτί των παικτών του στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με εκείνους τους μαθητές που κάνουν σκονάκι πριν από το διαγώνισμα και στο τέλος παίρνουν καλό, αλλά ουσιαστικά ψεύτικο, βαθμό. Η τακτική του Δικεφάλου προς το παρόν αποδίδει. Είτε με τη βοήθεια της τύχης, είτε με φαλτσοσφυρίγματα, είτε με την αποτελεσματικότητα του Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να γράφει καλά στις εξετάσεις, αν και αδιάβαστος.

Κάποια στιγμή θα έρθουν όμως και τα ξαφνικά τεστ, τα διαγωνίσματα χωρίς προειδοποίηση. Από τους βαθμούς που θα πάρει σ’ αυτές τις δοκιμασίες θα κριθεί εν τέλει αν θα στεφθεί πρωταθλητής την άνοιξη.

Τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα αποτελούν ασφαλώς ισχυρό θεμέλιο για την κατάκτηση του τίτλου.

Κάποιοι εσωστρεφείς θεωρούν δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα αναδειχθεί για τρίτη φορά πρωταθλητής. Ξεχνούν πως το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, όχι αγώνισμα 100 μέτρων. Οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί. Ενας τραυματισμός του Πρίγιοβιτς, ένα χαμένο ντέρμπι, μια κακή μέρα και οι οκτώ βαθμοί εξατμίζονται δίχως να το καταλάβεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι καλή ομάδα, αλλά δεν διαθέτει μέταλλο πρωταθλητή. Αυτό σημαίνει πως είναι ευάλωτος ψυχολογικά απέναντι σε ένα απρόσμενο αρνητικό γεγονός, μια ήττα από ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η πίεση που θα νιώσουν οι παίκτες θα είναι τεράστια, λόγω ακριβώς της ταμπέλας του φαβορί που κουβαλούν.

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Οπως δεν είχε τελειώσει και τη σεζόν 1989/1990, που από πρώτος τον χειμώνα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος την άνοιξη.