Σάββατο, ημέρες δέκα πριν από τα Χριστούγεννα και εμείς ακόμη ψαχνόμαστε για τον Μανωλάκη, ή Μανόλο ή Μανώλη του Παππά, Πετσίτη, και πού αλλού είναι χωμένος. Κάτω ή πίσω από τι. Και εκεί που ψαχνόμαστε, διότι το θέμα έχει ψωμί και μάλιστα πολύ, ιδού είδηση η οποία δείχνει ότι σε αντιδιαστολή με όλα αυτά, υπάρχουν φωτεινές περιπτώσεις, ικανές να μας δημιουργήσουν μία αισιοδοξία για το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης. Μπορεί λ.χ. να υπάρχει ο Μανωλάκης και οι «διαδρομές» του δίκην «μελισσούλας» από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, με ή χωρίς το «παπί», για λογαριασμό του Νίκου του Παππά ή για την πάρτη του, αλλά ξεπροβάλλουν και εκείνες οι ενδείξεις που δείχνουν σε όλους μας ότι η Δημόσια Διοίκηση ή έστω κάποιοι φορείς ελεγχόμενοι από τον υπουργό Παππά κάνουν το βήμα προς τα εμπρός. Ανοίγουν διασκελισμό στον 21ο αιώνα. Δεν μένουν κολλημένοι στα στερεότυπα που συνιστούν οι κάθε λογής «μανωλάκηδες».

Και μασάζ και ΕΛΤΑ

Επειδή όμως δεν θέλω να κρατώ άλλο σε αγωνία το αναγνωστικό μου κοινό, αλλά αντιθέτως βιάζομαι να κοινολογήσω τι εννοώ, προκειμένου και εκείνο να αποθεώσει μια επιλογή σε φορέα εποπτευόμενο από τον εντελώς στη γωνία στριμωγμένο Παππά, αποκαλύπτω ότι «το φωτεινό μονοπάτι» αφορά στα ΕΛΤΑ, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Οπου προσελήφθη εσχάτως κυρία ονόματι Πατρίσια Οικονόμου, ως σύμβουλος διοίκησης σε θέματα εταιρικής ταυτότητας, με μισθό ο οποίος υπερβαίνει ελαφρώς τις 4.000 ευρώ. «Μόλις» 4.200 μεικτά…

Η πρόσληψη έγινε μετά από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ κυρίου Ηλία Αθανασίου, και θέλω να ελπίζω ότι ήταν εν γνώσει του βαλλομένου πανταχόθεν υπουργού Παππά, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή επιλογή. Μία επιλογή η οποία, λόγω των προσόντων της κυρίας Οικονόμου, ανοίγει νέους δρόμους στο Δημόσιο και τους φορείς του, και μας δείχνει ότι ναι, μπορεί και η δική μας Δημόσια Διοίκηση να ξεφύγει από την εποχή του αραμπά, και να εισέλθει στη διαστημική εποχή (υπονοούμενο ήταν αυτό για τον Παππά). Κρίμα δεν είναι να μην «εισπράξει» κάτι από τη θετική αυτή ενέργεια και ο υπουργός;

Διότι η κυρία Οικονόμου είναι ιδιοκτήτρια του φημισμένου στα νότια προάστια των Αθηνών (Γλυφάδα – Βούλα) «Touch and relax massage boutique» το οποίο είναι ονομαστό για το πλήθος των ειδών μασάζ που προσφέρει, καθώς και συναφείς υπηρεσίες, όπως ρεφλεξολογία κ.λπ.

Και για να μη νομισθεί ότι εδώ λέμε υπερβολές, αντιγράφω ως έχει την αυτοπαρουσίαση της «Touch and relax massage boutique» μέσω του έγκυρου Tripαdvisor: «Η Touch & Relax Massage Boutique», γράφει, «με την τεράστια εμπειρία και γνώση της πάνω στον τομέα του μασάζ, εξασφαλίζει για εσάς μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα: *Προσιτές τιμές σε όλες τις συνεδρίες μασάζ, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών. *Δυνατότητα εξυπηρέτησης ταυτόχρονων συνεδρίων (δύο έως τέσσερις). *Δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους μασάζ σε Γλυφάδα και Βούλα. *Συνεδρίες μασάζ και την Κυριακή (από τις 12πμ έως τις 8μμ στο κατάστημα είτε της Γλυφάδας είτε της Βούλας. ) *Πιστοποιημένους και έμπειρους φυσικοθεραπευτές με διεθνή διπλώματα»!..

Λεφτά υπάρχουν

Φυσικά θα αποφύγω να διολισθήσω σε εύκολες εξηγήσεις για το πώς η κυρία Πατρίσια Οικονόμου θα συνδράμει το έργο της διοίκησης των ΕΛΤΑ, η οποία έχει να αντιπαλέψει με έναν όγκο χρεών. Λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας της, υποθέτω. Θα αναφέρω απλώς ότι είχε δώσει απτά δείγματα των ικανοτήτων της και στο περίφημο Enterprice Greece, όπου εργάσθηκε κοντά στον κύριο Αθανασίου.

Πλην όμως η πρόσληψη στα ΕΛΤΑ της κυρίας Πατρίσιας Οικονόμου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για τον κ. Αθανασίου, παρά την ισχυρή θέση του διευθύνοντος συμβούλου που κατέχει: με 4 ναι, ένα όχι (του εκπροσώπου του επενδυτή, Eurobank) και 3 λευκά πέρασε από το ΔΣ η πρόσληψη, ένδειξη ότι το μισό Διοικητικό Συμβούλιο δεν πείσθηκε περί της αναγκαιότητας της πρόσληψης. Ή περί του γνωστικού αντικειμένου της προσλαμβανομένης. Ή για να το πω πιο απλά, στάθηκε αδύνατον να αντιληφθεί (για το μισό ΔΣ μιλάμε) ότι το «μασάζ» στους εργαζομένους δεν μπορεί να είναι ένας άυλος όρος, αλλά πρέπει να έχει περιεχόμενο και ουσία.

Στην ίδια συνεδρίαση προσλήφθηκαν άλλοι δύο ειδικοί σύμβουλοι: ένας ειδικός σύμβουλος διοίκησης, με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.000 ευρώ και ένας ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας, προκειμένου να υποστηρίξει την εταιρεία, λέει, σε θέματα προβολής και δημοσιότητας, με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 1.700 ευρώ.

Οχι, να τα λέμε όλα. Δεν συνεδρίασε το ΔΣ μόνο για να αποφασίσει την πρόσληψη της κυρίας Πατρίσιας Οικονόμου…

Εμπειρίες

Αναφέρθηκα προηγουμένως στο πώς αυτοπροτείνεται μέσω του έγκυρου Trip Advisor το «Touch and relax massage boutique» της κυρίας συμβούλου και επειδή δεν θέλω να νομισθεί – ούτε κατά διάνοια – ότι εδώ κάνουμε καμιά «γκρίζα» διαφήμιση, αντλώ από το ίδιο site δύο κριτικές πελατών της κυρίας Οικονόμου, οι οποίες κατ’ ουσίαν κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, ούτως ώστε να αποφύγω τον κίνδυνο που προανέφερα (της «γκρίζας» διαφήμισης…).

Η πρώτη: «Πήγαμε τον Σεπτέμβριο του 2016 για 1 ώρα χαλαρωτικού μασάζ με την γυναίκα μου. Μας εξυπηρέτησαν δύο πολύ φιλικές κοπέλες με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου. Οι τιμές ήταν αρκετά λογικές. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα», γράφει ένας κύριος.

Η δεύτερη: «Αποφάσισα να δοκιμάσω το Touch & Relax ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μασάζ, αλλά δυστυχώς το μόνο που ήταν περισσότερο ήταν τα χρήματα που έδωσα. Το μασάζ ήταν μέτριο… απλό χάιδεμα, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσοχή. Ο χώρος ήταν ωραίος, περιποιημένος και καθαρός, αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι υπερτιμημένο». Ημερομηνία εμπειρίας: «Οκτώβριος 2018», και πρόκειται για μια εμπειρία από μία κυρία.

Γενικά η βαθμολογία που παίρνει το «μασατζίδικο» στο Trip Advisor είναι αρκετά υψηλή, θα σημειώσω με τη σειρά μου: με άριστα το 5, βαθμολογήθηκε από τους πελάτες του με 4,5.

Επίσης για όσους εκ των αναγνωστών μου είναι περίεργοι, συστήνω ανεπιφύλακτα μια διαδικτυακή περιήγηση στην ιστοσελίδα του Touch & Relax, όπου θα μπορέσουν να δουν, ιδίοις όμμασι, και την κυρία Πατρίσια να περιστοιχίζεται από χαμογελαστούς, προφανώς ικανοποιημένους από τις συνθήκες εργασίας τους, εργαζομένους, κορίτσια και αγόρια…

«Ταχυμεταφορές»…

Αναγκαίες διευκρινίσεις τώρα, για να μη δημιουργηθεί και μια ακόμη εντύπωση, την οποία θέλω να αποβάλω από το μυαλό πολλών και διαφόρων, και του υπουργού Παππά πρωτίστως, ότι εμείς εδώ θέλουμε σώνει και καλά να επιδεινώσουμε τη θέση του, ενώ βάλλεται πανταχόθεν: τα ΕΛΤΑ ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία του λεγόμενου Υπερταμείου, από οικονομικής απόψεως. Ο υπουργός Παππάς είναι απλώς ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Το λέει και ο τίτλος του: υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας – το Ταχυδρομείων δεν χωρούσε στον τίτλο, και το έκοψαν, διότι δεν έβγαιναν τα αρχικά. Αλλά την αρμοδιότητα την έχει, όπως ξέρουν και εκεί στη θυγατρική των ΕΛΤΑ, τις «Ταχυμεταφορές». Τι; Ασχετο; Μπα, όχι και τόσο, όπως θα διαπιστωθεί σύντομα…