Σε νέα διελκυστίνδα για τα χρέη της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ. Οπως πληροφορούμαστε, η βιομηχανία παραγωγής νικελίου την περασμένη Παρασκευή έχασε στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και συγκεκριμένα της απόφασής της να προχωρήσει στη διακοπή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Για την ακρίβεια, η ΔΕΗ εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΛΑΡΚΟ, ύψους 285 εκατ. ευρώ, και της μη τήρησης του διακανονισμού προχώρησε στην άρση εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ρεύματος. Μετά τη δικαστική απόφαση η ΔΕΗ θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες με σχετικό αίτημα στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, διαφορετική άποψη έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και το Μέγαρο Μαξίμου, μια και στη βιομηχανία απασχολούνται περί τα 1.000 άτομα…

Οπότε αναζητείται λύση για να μη μείνει η ΛΑΡΚΟ χωρίς ρεύμα…

Ειρήσθω εν παρόδω, η ΔΕΗ είναι μέτοχος με ποσοστό 11,4% στη βιομηχανία όπως και στο Δημόσιο με 55,2%… Ετερος μέτοχος με 33,4% είναι η Εθνική Τράπεζα.