Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιχείρησε να κάνει λίφτινγκ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ το Σάββατο κόντρα στη Λαμία. Λες και ήθελε να υποδυθεί τον καλύτερο πλαστικό για να βελτιώσει το προφίλ μιας ομάδας που δεν σκίζει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Δεκτή η απόσυρση του Μπακάκη και άλλωστε ο αμυντικός ίσως και να χρειαζόταν ξεκούραση, ενώ ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ ή έστω έχει φτάσει σε επίπεδα παλαιότερων μηνών, αναφορικά με την απόδοσή του. Η αλλαγή, πάντως, που συζητήθηκε αρκετά ήταν αυτή στη θέση του τερματοφύλακα. Το Τσιντώτας αντί Μπάρκα απασχόλησε τους οπαδούς της ομάδας και όλοι αναρωτήθηκαν το «γιατί».

Σύμφωνοι, ο Μπάρκας που μέχρι πρότινος και προτού λάβει το δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα ήταν βασικός και στη Γαλανόλευκη δεν έκανε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε τούτη τη σεζόν και μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να του καταλογίσει κάποιος ξεκάθαρα την ευθύνη για γκολ που δέχθηκε, ούτε όμως έχει σώσει την ομάδα του, ενώ και η αποφασιστική του παρουσία στα παιχνίδια είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

Πολλοί θα περίμεναν περισσότερα από ένα παιδί που έχει σπουδαία προσόντα και άλλωστε η ΑΕΚ επένδυσε πάνω του για το μέλλον, προσβλέποντας ίσως και σε ηχηρή πώληση.

Το αν ήθελε ο Ουζουνίδης να τον ξεκουράσει, ίσως είναι μια λογική εξήγηση. Και ο Τσιντώτας από την άλλη, θεωρείται πολύ ταλαντούχος ενώ αρκετοί επιμένουν πως η ΑΕΚ διαθέτει το καλύτερο ελληνικό δίδυμο στη θέση του «άσου». Αρα, κάποιες ευκαιρίες τις δικαιούται και ο γκολκίπερ που μέχρι το βράδυ του Σαββάτου ήταν δεύτερος στη σκέψη του Μαρίνου. Κι αν δεν έγινε, όμως, η αλλαγή για να ξεκουραστεί ο Μπάρκας; Μήπως έπαιξε κάτι άλλο ρόλο; Γιατί εδώ και κάποιο διάστημα διαρρέει πως ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του βασικού γκολκίπερ και ανέμενε από αυτόν καλύτερη παρουσία και εξέλιξη.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε ο Μπάρκας καλείται να ακούσει το καμπανάκι που χτύπησε και τον οδήγησε στον πάγκο. Θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε κάποιο προσεχές παιχνίδι – αλίμονο αν χαθεί τέτοιο ταλέντο. Παράλληλα, αν ισχύουν τα ανωτέρω, πρέπει να παραδεχθούμε το εξής: ο Ουζουνίδης αφουγκράζεται καταστάσεις, αντιλαμβάνεται γκρίνιες και φροντίζει να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους.

Επί του παρόντος, ο Τσιντώτας καλείται να αποδείξει ότι όσοι αφιερώνουν θετικά σχόλια για την αξία του, δεν κάνουν λάθος.