Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τους συλληφθέντες ως δράστες της στυγερής δολοφονίας της άτυχης 21χρονης Ελένης στη Ρόδο. Για την πολύκροτη υπόθεση συνελήφθησαν ένας 21χρονος γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Ρόδου και ένας 19χρονος με καταγωγή από την Αλβανία. Και οι δύο αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και βιασμό. Οσο συμπληρώνεται το παζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης, αναδεικνύονται οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του μαρτυρικού τέλους της φοιτήτριας. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση φέρεται ότι έχει ομολογήσει μόνο ο 19χρονος Αλβανός, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του. Ο 19χρονος περιέγραψε τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ. Αντίθετα, ο 21χρονος Ελληνας μέχρι αργά χθες το βράδυ κρατούσε το στόμα του κλειστό. «Αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται» δήλωσε ο δικηγόρος του Ακης Δημητριάδης. «Ζητήσαμε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να λάβουμε και επίσημα το προανακριτικό υλικό από το Λιμεναρχείο. Βρισκόμαστε σε αναμονή, άλλωστε η δικογραφία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

Οι κάμερες καταστημάτων που «έπιασαν» το λευκό βαν στο οποίο ανυποψίαστη επιβιβάστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η άτυχη φοιτήτρια έδωσαν τη λύση στο γρίφο. Οπως αποκαλύφθηκε, ανήκει στον πατέρα του 21χρονου. Το βίαιο σκηνικό διαδραματίστηκε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στη Λίνδο. Οι αρμόδιοι που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δυο συλληφθέντες επιχείρησαν να έρθουν σε ερωτική επαφή με τη φοιτήτρια.

Η κοπέλα αρνήθηκε και προέβαλε αντίσταση. Τότε ο ένας από τους δύο τη χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αναίσθητη. Οι δύο νεαροί, πιστεύοντας ότι η κοπέλα είναι νεκρή, αποφάσισαν να καλύψουν τα ίχνη τους και να ξεφορτωθούν το σώμα της. Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο των εμπλεκομένων αναμένεται να δοθούν με την ολοκλήρωση των εγκληματολογικών ερευνών για την ανίχνευση βιολογικού υλικού στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του 21χρονου.

Λίγο πριν από τις δύο χθες τα ξημερώματα χτύπησε το τηλέφωνο του πατέρα του θύματος, ο οποίος με κομμένη την ανάσα περίμενε τις εξελίξεις για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του. «Ηταν από το Λιμεναρχείο» μας λέει. «Εχουμε αποτελέσματα, μου είπαν. Η υπόθεση έκλεισε. Εκείνο που με συγκινεί περισσότερο είναι η ανταπόκριση του κόσμου όλες τις ημέρες. Η συμπαράστασή τους μου έδωσε ελπίδες. Βγαίνοντας από το Λιμεναρχείο ήταν όλοι δακρυσμένοι. Ανθρωποι άγνωστοι μου συμπαραστάθηκαν. Ταυτίστηκαν με έναν πατέρα. Το παιδί μου δεν πρόκειται να το ξαναδώ. Οι εξελίξεις όμως είναι μια δικαίωση. Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που το θα σκεπάσει» είπε.