Είναι ένας αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που δίνει την ευκαιρία στους ερασιτέχνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον ελεγχόμενο χώρο ενός σταδίου. Τα Λιοφίλια ή αλλιώς «Η νύχτα των 10.000 μ.» θα πραγματοποιηθούν για 7η χρονιά φέτος το βράδυ του Σαββάτου 15/12 στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατσίου, που βρίσκεται στο Αλσος Βεΐκου. Ο αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου και την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, διοργανώνεται από την εταιρεία Συστημάτων Αλουμινίου ΛΙΟΦΑΓΟΣ. Εχει αποκτήσει δε πιστούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια με την έκρηξη του δρομικού κινήματος.

Η εμπειρία μιας κούρσας 25 στροφών στον στίβο είναι μοναδική για τους ερασιτέχνες δρομείς· συνήθως οι ευκαιρίες που τους δίνονται να τρέξουν και να κυνηγήσουν ατομικά ρεκόρ σε δεκάρια είναι σε λαϊκούς αγώνες δρόμου, όπου πάντα οι έστω και ελάχιστες υψομετρικές διαφορές μπορούν να παίξουν ρόλο. Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει. Αντ’ αυτού οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεισφέρουν με προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου.

Ο αγώνας αφορά τους δρομείς που προσδοκούν να κάνουν δεκάρι κάτω από 50 λεπτά. Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/liofilia2018. Ακόμη όμως και να μη δηλώσετε συμμετοχή, έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε την κούρσα. Προσοχή: σύμφωνα με τους διοργανωτές, για τον καλύτερο σχεδιασμό των σειρών, οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν την προσδοκώμενη επίδοσή τους και όχι το ατομικό τους ρεκόρ έτσι ώστε η διοργάνωση να έχει τη δυνατότητα της καλύτερης κατάρτισης των γκρουπ δυναμικότητας. E-mail επικοινωνίας: liofilia10000m@gmail.com