Τόσα χρόνια πάλευε με τα κύματα και πέτυχε μοναδικούς άθλους στα πέρατα του κόσμου στην ανοιχτή θάλασσα, με αποκορύφωμα το αξέχαστο φινάλε της καριέρας του και την κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Τώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον προπονητή του (και πλέον συνεργάτη του) Νίκο Γέμελο έκαναν πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής και το παρουσίασαν σε λαμπερά εγκαίνια.

Πρόκειται για την κολυμβητική ακαδημία Red Swim Academy στις νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Γ. Καραϊσκάκης (κάτω από τη θύρα 23). Οπως μου μετέφερε άνθρωπός μου που βρέθηκε προχθές στο Νέο Φάληρο, όλα αυτά συνέβησαν παρουσία και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σπύρος Γιαννιώτης και Νίκος Γέμελος παρουσίασαν το φιλόδοξο εγχείρημά τους μέσω του οποίου θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας κολυμβητικές υπηρεσίες με έμπειρους προπονητές σε παιδιά και ενηλίκους.

«Αγκάθι» η φαμίλια Αραούχο

Μπορεί τα δημοσιεύματα από τα Κανάρια Νησιά να εμφανίζουν ισχυρές ελληνικές ομάδες στο… κατόπι του Αραούχο, όμως πόσο απλή υπόθεση είναι να αφήσει ο κυνηγός την Ισπανία; Βλέπετε, πέρα από τη ρήτρα που υπάρχει για την αποδέσμευσή του από τη Λας Πάλμας και η οποία ανέρχεται στα 60 (!) εκατομμύρια ευρώ, ο «Τσίνο» δεν είχε δείξει διάθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν από λίγους μήνες. Ο βασικότερος λόγος σχετιζόταν με την οικογένεια του Αραούχο που κατοικεί μόνιμα εκεί και μάλιστα δεν είχε ακολουθήσει τον παίκτη στην Ελλάδα, ακόμα και την περίοδο που αγωνιζόταν στα μέρη μας. Αν τώρα κάτι έχει αλλάξει, όταν το πληροφορηθώ σας ενημερώνω.

Το ντέρμπι της… καφεΐνης!

Nτέρμπι ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του Δ’ ομίλου του Basketball Champions League είναι το αποψινό ανάμεσα στον Προμηθέα Πατρών και στη Βίρτους Μπολόνια, αλλά όχι μόνο: είναι επίσης και ένα ιδιότυπο ντέρμπι… καφέδων!

Πώς προκύπτει αυτή η ιδιαιτερότητα; Απλούστατα επειδή η μεν ιταλική ομάδα έχει χορηγό την εταιρεία Segafredo, που επενδύει εδώ και πολλά χρόνια στο μπάσκετ, ο δε μεγαλομέτοχος των Πατρινών, ο παιδίατρος Βαγγέλης Λιόλιος, είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Coffee Island.

Πλάκα πλάκα, απόψε θα γίνει της καφεΐνης το κάγκελο!

Επιστροφή στο Π. Καπαγέρωφ

Τον πρώτο αγώνα στο σπίτι του, το Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, δίνει απόψε ο Ολυμπιακός (20.00) με τη Σπαντάου στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο. Καιρός ήταν να επιστρέψει εκεί και έτσι έχει στόχο τη νίκη, καθώς μέχρι τώρα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε ήττα σε Ιταλία (Μπρέσια) και Γερμανία (Αννόβερο).

Το σωτήριο ταλέντο

Αυτό που οι Μπακς είχαν να πετύχουν οκτώ χρόνια το κατάφεραν μέσα σε οκτώ βράδια!  Φορώντας τις κίτρινες εμφανίσεις «City edition» (προς τιμήν του παλιού γηπέδου τους, της «Μέκκας») ξανανίκησαν τους Νάγκετς, αυτή τη φορά με 104-98, και έχουν… κατσικωθεί στο Νο 2 ολόκληρου του ΝΒΑ, με ρεκόρ 12-4, πίσω από τους Ράπτορς.

Για τρίτο ματς στη σειρά, το Μιλγουόκι ανέκαμψε ενώ βρισκόταν πίσω με διψήφια διαφορά (-17) και όπως είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, «μας σώζει το ταλέντο μας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να λύσουμε το πρόβλημα και να δίνουμε τον δικό μας τόνο από την αρχή».

Ο έλληνας φόργουορντ «έγραψε» 29 πόντους (13/19 δ., 0/6 τρ., 3/6 β.), 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα δυο απανωτά τρίποντα του Ερικ Μπλέντσο στον επίλογο του ματς.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των Γουόριορς!

«Kάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» γράφει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και τηρουμένων των αναλογιών, το νόημα αυτής της αποφθεγματικής φράσης από τον «Αμλετ» ταιριάζει γάντι στους Γουόριορς!

Κάτι σάπιο υπάρχει και στο βασίλειο του Οκλαντ, λοιπόν. Εν τη απουσία του Στεφ Κάρι και μετά τον χοντρό καβγά του Κέβιν Ντουράντ με τον Ντρέιμοντ Γκριν οι Dubs, που έχουν κατακτήσει τρεις τίτλους στα τελευταία τέσσερα χρόνια, πήραν τον κατήφορο: μετά το 10-2, τρέχουν ρεκόρ 2-4, ενώ από τους 122,4 πόντους έπεσαν στους 104,8, από το +10,6 στο -3,0 και από το 42% στα τρίποντα στο 32%.

Παρ’ όλα αυτά ο πεντάκις ως παίκτης και τρις ως προπονητής, πρωταθλητής του ΝΒΑ, Στιβ Κερ αντιμετωπίζει με στωικότητα την κατάσταση: «Αυτό είναι το πραγματικό ΝΒΑ. Δεν ήμασταν σε αυτό τα τελευταία χρόνια. Ζούσαμε ένα όνειρο και τώρα αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, με δυσκολίες και αντιξοότητες στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε».