H επιστροφή του ΠΑΟΚ στην καθημερινότητα έφερε και τους διεθνείς στις προπονήσεις της ομάδας. Αλλωστε, γύρισαν και οι ξένοι (Βαρέλα από τις υποχρεώσεις με Πράσινο Ακρωτήρι, ένα παράδειγμα), οπότε το βλέμμα όλων στρέφεται στο παιχνίδι με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα.

Και όταν η αναφορά γίνεται σε τέτοιο ματς, οι μνήμες γυρίζουν κοντά έναν χρόνο πίσω: τότε, στη Θράκη, ο διακόπτης άλλαξε φορά, ο ΠΑΟΚ έχτισε ένα εντυπωσιακό σερί (12) νικών και μπήκαν οι βάσεις για το ωραίο φινάλε στη σεζόν, άσχετα αν υπήρξε η πίκρα για τον χαμένο τίτλο πρωταθλήματος. Τώρα, το ραντεβού δεν είναι στα Πηγάδια αλλά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έρχεται από επιτυχίες που τον έφεραν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, οπότε το ζητούμενο είναι να παραμείνει ψηλά.

Ο Λουτσέσκου θα βρει απέναντί του αρκετούς γνώριμους και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην Ξάνθη έφτιαξε το όνομά του και έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήριά του στην Ελάδα.

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και το μείζον πλέον είναι πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πάντα ένα ρεπό μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Το θέμα Ουάρντα

Κατά τα λοιπά, ο εκπρόσωπος του Αμρ Ουάρντα, Μαμντού Εϊντ, μιλώντας σε Μέσο της Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο Αμρ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την Εθνική κόντρα στην Τυνησία, στο οποίο έβγαλε και μία ασίστ για γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, ο Αμρ θέλει να προσφέρει σ’ αυτόν, αλλά δεν είναι εκείνος που αποφασίζει για το πόσο και πότε θα παίζει. Ο,τι πει ο ΠΑΟΚ θα γίνει και ο Αμρ θα σεβαστεί κάθε απόφαση που θα πάρει το κλαμπ. Είναι παίκτης του. Σέβεται το συμβόλαιό του και θέλει να προσφέρει».

Είναι πασιφανές ότι ο αιγύπτιος στράικερ δηλώνει πανέτοιμος να αγωνιστεί, ωστόσο αρμόδιος γι’ αυτό είναι ο Λουτσέσκου. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο παίκτης παραμένει ένα μυστήριο στον οργανισμό του ΠΑΟΚ και μένει να φανεί το μέλλον τι θα δείξει.