«Oυδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και το νόημα αυτής της ρήσης επιβεβαιώνει άθελά της η μπασκετική ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει να θυμίζει νοσοκομείο που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εν καιρώ απεργίας, αλλά δείχνει πως ο οργανισμός της διαθέτει ισχυρά αντισώματα.

Προχθές, κόντρα στην Κύμη, επέστρεψε ο Σάκοτα, αλλά παραμένουν στα πιτς ο Ρέιταν Μέις, ο Ξανθόπουλος και ο Καββαδάς, ενώ η ψυχή του Μπάνκι πήγε (όχι στην Κούλουρη, αλλά) στο… Γκροσέτο όταν τραυματίσθηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε ο Σαντ Ρος, ο οποίος πάντως επέστρεψε έπειτα από πέντε λεπτά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά βρίσκουν χρόνο συμμετοχής, ρόλο και θέση στην πρώτη πεντάδα ο Γιώργος Τσαλμπούρης και ο Δημήτρης Μωραΐτης: ο «Κούκι» ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Χολαργό, ενώ στη Χαλκίδα ο γιος του (βολιώτη παλαίμαχου διεθνούς γκαρντ του Ολυμπιακού) Κώστα Μωραΐτη έπαιξε 22 λεπτά!

Πάντως η νίκη δεν εξωράισε εντελώς την κατάσταση, με τον ιταλό προπονητή της «Βασίλισσας» να σχολιάζει ότι «πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην κατοχή της μπάλας και να αντιδρούμε με ψυχραιμία απέναντι στην πίεση».

Λαβώθηκε

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί έσπασε το χέρι του στην προπόνηση του Σαββάτου, με αποτέλεσμα ο Δώνης να τον στερηθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα μπορούσαν να τύχουν στον έλληνα προπονητή, αφού ο Κουλιμπαλί προσφέρει σε δύο θέσεις. Και ως δεξιός αμυντικός και ως κεντρικός αμυντικός. Θα κάνει τον σταυρό του ο προπονητής του Παναθηναϊκού να μην πάθει τίποτα ο Γιόχανσον μέχρι να επιστρέψει ο Αφρικανός.

Τούρκος διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο με κυπριακή βοήθεια!

Ο αθλητισμός σε όλο του το μεγαλείο. Στον διεθνή αγώνα ΦΙΝΝ 2018 Winter Series, που διοργανώνει η ΕΙΟ και το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου, συνέβη ένα περιστατικό που ουσιαστικά ξεπερνάει ακόμη και το αγωνιστικό σκέλος: κατά τη διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Καϊνάρ και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου του προσέφερε το σκάφος του, επειδή ο Καϊνάρ διεκδικεί μετάλλιο! Με το κυπριακό σκάφος, λοιπόν, έτρεξε στην 6η κούρσα ο τούρκος ιστιοπλόος, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τη μεγάλη κίνηση του Ιορδάνου. Μαθαίνω πως απόψε στην τελετή λήξης των αγώνων, ο κύπριος αθλητής θα τιμηθεί.

Αδοξη ήττα

Χιτσκοκικό ήταν το φινάλε στον αγώνα των γυναικών του μπάσκετ απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

Ηρθε ήττα με 79-77 και έτσι πρέπει πάση θυσία να νικήσει την Τετάρτη (εντός έδρας) το Ισραήλ για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2019, έστω ως μια από τις έξι καλύτερες δεύτερες των προκριματικών.

Football Leaks

Η Mediapart επανήλθε με τα Football Leaks και τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και το νέο που μας μετέφερε είναι πως η επίσημη ιδιοκτήτρια της Μονακό είναι γυναίκα, η Ανδρούλα Παπαδοπούλου, ενώ η εταιρεία Monaco Sport Invest στην οποία ανήκει η Μονακό έχει έδρα στην Κύπρο.

Πληροφορηθήκαμε επίσης πως δεν τρώει γιαούρτι, εκτός κι αν το ανοίξει ο ίδιος, πίνει νερό μόνο από καινούργια μπουκάλια και στέλνει προπομπούς τους σωματοφύλακές του στα αγαπημένα του εστιατόρια, μία ώρα πριν τα επισκεφθεί.

Ανωριμότητα που ξαφνιάζει

Να έχεις δώσει ένα φορτηγό λεφτά για να αποκτήσεις έναν ανερχόμενο ποδοσφαιριστή κι αυτός να απέχει από την προπόνηση γιατί ξενύχτησε παίζοντας video games;

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπέτις ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέκλεισε από την αποστολή της Μπάρτσα τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Η επίσημη δικαιολογία; Γαστρεντερίτιδα. Η αλήθεια, τώρα: ο Γάλλος δεν παρουσιάστηκε στην προπόνηση γιατί έπαιζε video games με τους φίλους του μέχρι τα ξημερώματα. Οι Καταλανοί πλήρωσαν 105 εκατ. ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι στην Ντόρτμουντ, ποσό που μπορεί να φτάσει τα 150 εκατ. με τα μπόνους, για να φέρουν στο Καμπ Νου τον νεαρό επιθετικό. Η ανωριμότητά του ωστόσο δεν υπολογίστηκε στην τιμή και τώρα καλείται να πληρώσει η Μπάρτσα τα επιπλέον «έξοδα».