Σόι, λέει, πάει το βασίλειο και αυτό καλύτερα από τον καθένα το ξέρει και μπορεί να το μαρτυρήσει η… Βερόνικα Αντετοκούνμπο!

Το εννοώ αυτό διότι μέσα σε 24 ώρες – από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου – η μάνα του (αθλητικού) λόχου δεν χόρταινε να καμαρώνει τα τρία από τα πέντε βλαστάρια της απανταχού της μπασκετικής γης!

Κρίμα που εδώ και δεκατρείς μήνες έχει φύγει από τη ζωή ο μπαμπάς Τσαρλς για να μοιράζονται μαζί αυτή την οικογενειακή ευτυχία, η οποία στη συγκεκριμένη περίσταση υπήρξε επαναλαμβανόμενη, συνεχής και ασύνορη: άρχισε να γράφεται στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας με τον Γιάννη (Γουόριορς – Μπακς 111-134), πέρασε σαν σίφουνας από το Μαρούσι με τον Θανάση (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80) και είδε τον επίλογό της να γράφεται στο Φρίσκο του Τέξας προς χάριν του Κώστα (Λέτζεντς – Σταρς 130-114).

Δεν ξέρω κιόλας μήπως τυχόν σε αυτό το καθ’ όλα διθυραμβικό εικοσιτετράωρο χώθηκε κάπου και ο Bενιαμίν του… Αντετοκουνμπαίικου, ο Αλέξανδρος που παίζει στο high school!

Την Παρασκευή, στον απόηχο της μεγαλύτερης νίκης στη σύγχρονη ιστορία των Μπακς (οι οποίοι την ίδια στιγμή γλεντοκόπαγαν σε ελληνικό εστιατόριο στο Οκλαντ), η ιστοσελίδα Bleacher Report δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία με το απαραίτητο μοντάζ εικονίζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να ετοιμάζεται για ένα κάρφωμα, ενώ ίπταται πάνω από τον Παρθενώνα! Λίγες ώρες αργότερα ο Θανάσης είχε τόση ενέργεια, επιθυμία και ορμητικότητα και στις δύο άκρες του γηπέδου (συμπεριλαμβανομένης και της πίεσης που άσκησε στον Σπανούλη) ώστε εν τη παρουσία του ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα του ντέρμπι και γράπωσε τη νίκη.

Στο επόμενο κλικ ο Κώστας που ανεβοκατεβαίνει από το NBA στη G-League έπαιζε σημαντικό ρόλο στη νίκη της θυγατρικής ομάδας των Μάβερικς και να πώς ήρθε κι έδεσε αυτό το όνομα (ελέω Texas Legends) και πράγμα θρυλικό εικοσιτετράωρο της Αντετοκουνμπιάδας!