Oι παλιοί Μαφιόζοι ακολουθούσαν τον κανόνα του «first kiss, then kill» και ο Δημήτρης Μαυροειδής βάδισε προχθές στα χνάρια τους, απλώς αντέστρεψε τη χρονική σειρά: πρώτα οδήγησε τον Κολοσσό στη νίκη επί της Κύμης στο δραματικό θρίλερ των πενήντα λεπτών (97-90) και ύστερα έκανε το τραπέζι στον πρόεδρο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου!

Σωστός ιππότης, όπως ταιριάζει άλλωστε σε κάποιον που κατοικοεδρεύει στο νησί των ιπποτών!

Την ίδια στιγμή η προηγούμενη ομάδα του, η ΑΕΚ, διά χειρός Λαρεντζάκη δραπέτευε με νίκη από το Ρέθυμνο (57-66), στη Ρόδο ο 33χρονος σέντερ σημείωσε 22 πόντους, 13 ριμπάουντ, δύο ασίστ και μια τάπα σε 36 λεπτά.

«Ο ποιητής του low post» (όπως τον αποκαλεί ο Γιώργος Λιμνιάτης) λέει: «Δεν ήρθα στη Ρόδο ούτε για τα λεφτά, ούτε για να φτιάξω το όνομά μου, ούτε για να περιδιαβάζω στα αξιοθέατα. Είμαι εδώ για να ευχαριστηθώ το μπάσκετ, να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και να παίξω κιόλας τον ρόλο του καθοδηγητή στους νεαρότερους συμπαίκτες μου. Τους εξηγώ λοιπόν ότι τη διαφορά δεν τη κάνει το ταλέντο, αλλά η νοοτροπία, ο εθισμός στη σκληρή δουλειά και τα κίνητρα. Πλάκα πλάκα νιώθω ότι στη Ρόδο εκτός από παίκτη με πληρώνουν και για να κάνω σεμινάρια»!