Το σκάνδαλο της Folli Follie χτύπησε και τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, τη Links of London Inc, η οποία μπαίνει σε καθεστώς πτώχευσης. Οπως ανακοίνωσε χθες η Folli Follie, η Links of London Inc υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ. Η Links of London κατέθεσε αίτηση προστασίας του άρθρου 7 λόγω σημαντικών και διαρκών ετήσιων οικονομικών ζημιών.

Συνολικά πρόκειται να κλείσουν 6 σημεία πώλησης και 9 shop in shop της Links of London, ενώ η FF Group θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες τoυ brand μέσω των e-shop www.linksoflondon.com και www.follifollie.com. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντι στους εργαζομένους, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, σε ρόλο σωτήρα της Folli Follie εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλομέτοχος στην εταιρεία κινεζική Fosun. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα πρέπει σύντομα να αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι πληροφορίες έρχονται σε μια στιγμή που η εταιρεία δηλώνει στο Χρηματιστήριο ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους και «προτίθεται να επανέλθει άμεσα επ’ αυτού με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό».