Η μάνατζερ του Μικ Σουμάχερ είχε ζητήσει πριν από έναν χρόνο, όταν άρχισε να διαφαίνεται το ταλέντο του μικρού οδηγού αγώνων στις πίστες, να μην τον κρίνουν οι δημοσιογράφοι με γνώμονα ότι είναι ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή αλλά να είναι αυστηροί μαζί του.

«Είναι ένας οδηγός με ταλέντο, αλλά να μην ξεχνούν ότι οι διαφορές ανάμεσα στα καρτ και στα μονοθέσια είναι πολύ μεγάλες» είχε πει χαρακτηριστικά η μάνατζερ του νέου πρωταθλητή στη Formula 3, που από προχθές κλείδωσε βαθμολογικά τον πρώτο του τίτλο.

Πλέον ο Μικ Σουμάχερ φαίνεται να ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο δρόμο με τον πατέρα του, όταν και αυτός έκανε τα πρώτα του βήματα στο μηχανοκίνητο σπορ, τόσο στα καρτ όσο και σε μικρότερης εμβέλειας πρωταθλήματα των αγώνων.

Την ίδια συνταγή λοιπόν ακολουθεί και ο νεαρός Σουμάχερ: αναρριχήθηκε από τα καρτ, τρέχει στους αγώνες από ηλικία εννέα ετώ, και για να μη γίνει αντιληπτός (όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μια και ήταν ο γιος τού ήδη πολυνίκη Μίχαελ Σουμάχερ) έτρεχε με ψευδώνυμο, συνοδευόμενος από τον παππού του. Σε ηλικία 14 ετών κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καρτ.

Σήμερα ο Μικ Σουμάχερ είναι 19 ετών και ήδη φλερτάρει με τα μονοθέσια της Formula 1. Mάλιστα πριν από έναν μήνα ο πρόεδρος της Liberty Media (της νέας εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Formula 1 από πέρυσι),  ο Τσέιζ Κάρεϊ, εξέφρασε την επιθυμία να δει τον Μικ Σουμάχερ να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Το νέο αφεντικό στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου σπορ είχε αναφέρει ότι ο μικρός Σουμάχερ θα πρέπει να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει να καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τρέξει σε γκραν πρι της Formula 1 επειδή έχει ως… μπόνους το όνομα του πατέρα του.

Οι πόρτες ανοίγουν

Ο Μικ Σουμάχερ κατάφερε να αναρριχηθεί βαθμολογικά στην κορυφή του πρωταθλήματος της Formula 3 στους τελευταίους αγώνες, μια και το ξεκίνημά του στον συγκεκριμένο θεσμό δεν προοιωνιζόταν μια τόσο δυναμική πορεία. Το φετινό αγωνιστικό του ξεκίνημα απαρτιζόταν από… χλιαρές επιδόσεις, και δεν ήταν λίγες οι «κακές» γλώσσες που έβλεπαν τον Μικ Σουμάχερ ως τον νέο που κάνει το χόμπι του επειδή απλώς έχει το όνομα. Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες τούς διέψευσε όλους.

Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που έχει καταφέρει να τρέχει στη Formula 3, ενώ δεν έκρυψε τη μεγάλη του αγάπη για τη Formula 1, εκεί όπου θέλει μια μέρα να τρέξει και φυσικά να γίνει στο μέλλον παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ηδη πριν από έναν μήνα το μεγάλο αφεντικό της Ferrari, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι η πόρτα για τον Μικ Σουμάχερ είναι ανοιχτή, εννοώντας ότι είναι στο χέρι του ιδίου αν θα αποδεχθεί να «φοιτήσει» στην ακαδημία οδηγών της Ferrari, μέσα από την οποία αναδείχθηκε και ο Σαρλ Λεκλέρκ, o οποίος θα πάρει τη θέση του Κίμι Ραϊκόνεν, ως ο δεύτερος οδηγός (μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ) στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2019.

Στα μονοθέσια της Formula 3 έτρεχε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά και ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2005 και να μεταπηδήσει – μετά τη συμμετοχή του στη Formula 2 – το 2007 στη McLaren Mercedes.