Ο κόσμος επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα. Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί και με δεδομένο πως τα ντέρμπι είναι μπροστά μας αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Ο μέσος όρος των εισιτηρίων στις έξι πρώτες αγωνιστικές έφτασε τα 6.241 εισιτήρια όταν πέρυσι ήταν 4.237. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση κοντά στο 48%, ενώ σε σχέση με τη χειρότερη σεζόν της τελευταίας δεκαετίας που σημειώθηκε την περίοδο 2014-2015 (3.456 εισιτήρια/αγώνα μέσο όρο) η αύξηση είναι κοντά στο 80%.

Η θεωρία της κυβέρνησης και προσωπικά του Σταύρου Κοντονή «πονάει χέρι – κόβει χέρι» με τις βαριές τιμωρίες στις έδρες των ομάδων για πολλές αγωνιστικές – δεν έχουν ακούσει φαίνεται πως χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει ποδόσφαιρο – ήταν μία από τις βασικές αιτίες της κατακόρυφης πτώσης στα προηγούμενα χρόνια.

Οσοι υποστηρίζουν πως η πτώση των εισιτηρίων οφείλεται στην οικονομική κρίση να τους θυμίσουμε πως μέχρι τη σεζόν 2013-2014, όταν ήδη είχε περάσει από τη χώρα η λαίλαπα των πρώτων Μνημονίων, ο μέσος όρος των εισιτηρίων δεν έπεσε κάτω από τα 4.000. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

Πού οφείλεται όμως η φετινή εντυπωσιακή αύξηση στην προσέλευση των φιλάθλων; Στον ανταγωνισμό; Μα τη σεζόν 2009-2010 που έχει καταγραφεί η καλύτερη επίδοση στα εισιτήρια, μέχρι τη φετινή, είχε δημιουργηθεί το δίπολο Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού ήδη από την έκτη αγωνιστική και οι υπόλοιπες ομάδες συμπλήρωναν τους αριθμούς. Τη σεζόν 2015-2016 κατά την οποία παρουσιάστηκε αύξηση των εισιτηρίων κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός ήταν έξι βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, 8 από την ΑΕΚ και 11 από τον ΠΑΟΚ.

Οι προσδοκίες ων «μεγάλων», του ΠΑΟΚ να ανέβει ένα ακόμα σκαλί, της ΑΕΚ να διατηρήσει τα κεκτημένα και του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή, η εντυπωσιακή πορεία του Παναθηναϊκού και η επιστροφή στα σαλόνια δύο δημοφιλών ομάδων, του Αρη και του ΟΦΗ, έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την άνοδο των εισιτηρίων. Αν συνδυαστεί με ανταγωνισμό και καλό θέαμα, θα εκπλαγούμε ευχάριστα τους επόμενους μήνες.