Τα έχουν αυτά οι γεμάτες ποδόσφαιρο βραδιές. Δημιουργούν συναισθήματα και ταυτόχρονα γεννούν απορίες. Οπως αυτή που έχουν στο μυαλό αρκετοί: «Ποιος είναι ανώτερος τεχνικός, ο Δώνης ή ο Ουζουνίδης;». Ναι, σύγκριση επί της ουσίας δεν μπορεί να υπάρξει, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο οποιοσδήποτε δικαιούται να επιχειρηματολογήσει για τον έναν ή τον άλλον κόουτς.

Ο Ουζουνίδης την περασμένη σεζόν απέτυχε στον Παναθηναϊκό ή αν δεν θέλει να δει κάποιος κατάματα την πραγματικότητα, δεν κατάφερε να οδηγήσει το καράβι σε ασφαλές λιμάνι. Πόνταρε σε στρατιά αλλοδαπών, ένα στοίχημα που δεν του βγήκε, ενώ, όπως επιμένουν οι μυημένοι, ελάχιστα εμπιστευόταν τα παιδιά των ακαδημιών και κυρίως τον Μπουζούκη.

Η έλευση του Δώνη άλλαξε την κατάσταση στο Τριφύλλι. Και εκεί που ο Ουζουνίδης τα έβλεπε όλα μαύρα, ο διάδοχός του βγάζει λαγούς από το καπέλο. Ναι, επειδή μιλάμε για λαγό, μην ανακαλέσετε στη μνήμη τον… Ζάετς, ωστόσο και οι νεαροί κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά και μέχρι τώρα μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες, οι δύο μάλιστα εκτός έδρας. Η δε απόδοση του Παναθηναϊκού είναι άκρως πειστική και κατακτά τους βαθμούς διά περιπάτου! Το κυριότερο; Η φετινή ομάδα βγάζει υγεία, χαίρεσαι να την απολαμβάνεις και να βλέπεις τα γεμάτα αισιοδοξία χαμόγελα των ποδοσφαιριστών.

Ο Ουζουνίδης όμως, για να επανέλθουμε στον τέως των Πρασίνων, δεν χάθηκε. Ανέλαβε το τιμόνι της ΑΕΚ και πετά φωτιές σε κάθε ματς. Πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια. Διατήρηση του αήττητου και παράλληλα κολλητές νίκες στην εγχώρια Λίγκα. Το σαββατόβραδο, μια εκρηκτική ΑΕΚ έβαλε στα δίχτυα τον Πανιώνιο και τον φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ. Ισως με δόση υπερβολής θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Ουζουνίδης χρόνια μετά κερδίζει τις εντυπώσεις εκεί που κάποτε απέτυχε ο Δώνης, σε διαφορετικές ασφαλώς εποχές της ΑΕΚ. Οπότε η σύγκριση δείχνει άδικη και εν πολλοίς άτοπη. Αλλωστε, μικρή σημασία έχει, και μόνο οι φανατικοί των δύο προπονητών μπορούν να προχωρούν σε τέτοιες σκέψεις.

Οι υπόλοιποι ας κρατήσουμε τις στιγμές: τον Ουζουνίδη που δίνει ώθηση στην ΑΕΚ και ετοιμάζεται για την πασαρέλα του Τσάμπιονς Λιγκ, με όπλο μια συμπαγή ομάδα που έμαθε να μη χάνει και ανεβάζει στροφές στην επίθεση. Και επίσης, την προσπάθεια του καταπληκτικού Δώνη, ενός τεχνικού που έμαθε να μην αναζητεί δικαιολογίες αλλά να παλεύει και να διδάσκει στους ποδοσφαιριστές του ποδοσφαιρικές αρχές. Αυτές που ξεχειλίζουν από το σύνολο του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή.