Το όνομα του Μπίμπρας Νάτχο φιγουράρει από χθες σε περίοπτη θέση στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, καθώς οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην απόκτηση του 30χρονου διεθνούς μέσου για δύο χρόνια. Είναι η μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού, μια μεταγραφή που κάνει πάταγο και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό. Οι ιθύνοντες της ομάδας του Λιμανιού κινήθηκαν άμεσα και δυναμικά, έχοντας έναν μόνο στόχο. Την υλοποίηση μιας μεταγραφής που ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο των Ερυθρολεύκων. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ισραήλ και πρώην βασικού μέσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι κίνηση που θα κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλές ευρωπαϊκές ιστοσελίδες αναφέρθηκαν χθες στις συζητήσεις των Ερυθρολεύκων με τον παίκτη και τελικά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Δείγμα και αυτό της αίσθησης που προκάλεσε η συγκεκριμένη κίνηση των Πειραιωτών.

Ο Νάτχο ήρθε λοιπόν χθες στην Αθήνα (μαζί με τη σύζυγό του), πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Και για να πειστεί ο διεθνής άσος να βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο, χρειάστηκε να του δώσουν οι Ερυθρόλευκοι περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ποσό που διπλασιάζεται για κάθε χρόνο συμβολαίου, αν υπολογίσει κάποιος το κόστος για την Εφορία το οποίο θα βαραίνει την ομάδα του Πειραιά. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο διεθνής μέσος γίνεται ο πιο καλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα και η απόκτησή του δημιούργησε πολύ μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ο ισραηλινός μέσος δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία του με τους Ερυθρόλευκους, λέγοντας στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Ο Νάτχο είναι ο παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ενα «οκτάρι» που θα μπορεί να προσφέρει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ενας μέσος με οξυδέρκεια στο παιχνίδι του και καλή τελική πάσα, ο οποίος θα μπορεί να δώσει και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Φορτούνη. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του Ισραηλινού και θα δηλώσουν τον 30χρονο μέσο στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με τη Λουκέρνη.

Συνεχίζεται η προετοιμασία

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Λουκέρνη το βράδυ της Πέμπτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν την ελβετική ομάδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για την πρώτη μάχη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο στόχος των Ερυθρολεύκων είναι ξεκάθαρος. Νίκη με «καθαρό» σκορ ώστε να μπουν τα θεμέλια πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Λιμανιού να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην κόντρα με τους Ελβετούς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει αναλύσει στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της Λουκέρνης. Εστίασε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντιπάλου των Ερυθρολεύκων, δίνοντας οδηγίες για τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι Πειραιώτες. Και είναι προφανές ότι ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Λιμανιού δεν σταματά να ζητεί προσοχή και συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Ο πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή προετοιμασία της ομάδας του και εστίασε στην τακτική κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης στον Ρέντη. Ο Μαρτίνς αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των ασκήσεων στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, αλλά και στις γρήγορες επιστροφές στα μετόπισθεν, δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του. Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων θέλει να έχει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση και αναμένεται να μιλήσει αναλυτικά σήμερα για τον πολύ μεγάλο αγώνα με τη Λουκέρνη. Σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Μαρτίνς για το βασικό σχήμα στον αγώνα της Πέμπτης, όλα δείχνουν πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κατασταλάξει στους έντεκα που θα ξεκινήσουν. Και αυτή τη στιγμή το σχήμα που έχει στο μυαλό είναι το ακόλουθο: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε και Γκερέρο.