Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:00 στις 7/8 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μεσσήνης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Καλαμάτας και την βόρεια Λακωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Καθυσηχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στα ΝΕΑ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τέτοιοι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στη χώρα μας και συμβαίνουν συνεχώς. Πρόσθεσε ότι είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός και ότι το μόνο που ξέρουμε προς το παρόν είναι ότι έχει γίνει στη λεκάνη της Καλαμάτας.
Για το ίδιο θέμα μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαζάχος είπε επίσης ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε μία περιοχή ενδιάμεσης σεισμικότητας, καθώς δεν είναι στο ρήγμα από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έγινε σε βάθος 23 χιλιομέτρων.







