Στις νέες αφίξεις σε SUV στην ελληνική αγορά που θα δούμε μέσα στον Ιούλιο είναι το νέο CUPRA Formentor, που έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 120.000 παραδόσεις παγκοσμίως το 2023

Έτσι το νέο Formentor έχει πλέον, υβριδική σύσταση, μιας και προσφέρεται ήπια υβριδικό σύνολο 1.5 eTSI.

Ειδικότερα, το CUPRA Formentor είναι διαθέσιμο με ένα νέο βενζινοκινητήρα (TSI), που αποδίδει 333PS (245kW) και συνδυάζεται με τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) καθώς και προαιρετικά φρένα της Akebono και σύστημα εξάτμισης από την Akrapovič. Επίσης, το νέο CUPRA Formentor διατίθεται με μία νέα γενιά plug-in υβριδικών συστημάτων κίνησης (eHybrid) που αποδίδουν έως και 272PS (200kW) και εξασφαλίζουν – για πρώτη φορά – πάνω από 100 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας ενώ πλέον είναι συμβατά με ταχεία φόρτιση (έως και 50kW DC).

Στα νέα χαρακτηριστικά του στην σχεδίαση είναι στο  εμπρός μέρος, που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το ενσωματωμένο λογότυπο CUPRA στο καπό και τους τριγωνικούς LED matrix προβολείς. Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί ως πλαίσιο για το κεντρικό λογότυπο CUPRA που φωτίζεται στο πίσω μέρος.

Eπίσης, πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά το νέο Nissan Qashqai που έχει πλέον εξηλεκτριστεί και απέκτησε αναβαθμισμένο τεχνολογικό πακέτο σε επίπεδο ασφαλείας και άνεσης.  Είναι το πρώτο όχημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα Google, ως μέρος του Nissan Connect infotainment system, η οποία παρέχει μια απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής ζωής ενός πελάτη και του οχήματός του.  H ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει τα πάντα, ενώ την πληρότητα ενισχύουν η λειτουργία Parking Spot Location Memory (μνήμη στάθμευσης) του Around View Monitor (περιμετρικός έλεγχος καμερών).

Το Nissan Qashqai διατίθεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία 12V, με κινητήρα 1,3 λ.τ απόδοσης 140 PS ή 158 PS. 

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων ξεχωρίζει το νέο  υβριδικό σύστημα κίνησης e-Power, που αποτελείται από έναν  ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων που κινεί τους μπροστινούς τροχούς και ένα κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ. 156 PS που, ωστόσο, λειτουργεί ως γεννήτρια για την τροφοδότηση με ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας των 2,1 kWh. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου είναι 28.990 ευρώ (έκπτωση 1.000 ευρώ) και αφορά στην ήπια υβριδική έκδοση των 140 PS.

Eπίσης, μέσα στον Ιούλιο η FIAT λάνσαρε το νέο της B-SUV που ονομάζεται 600 και ξεκινάει από τις €23.990, διαθέτοντας στάνταρ υβριδικό σύστημα, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, πλούσιο εξοπλισμό.

Εχει ευρύχωρη καμπίνα, χώρο αποσκευών 385 λίτρα και compact εξωτερικές διαστάσεις, το νέο FIAT 600 τόσο στην υβριδική όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Kάτω από το καπό το υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από κινητήρα βενζίνης με ισχύ 100 HP και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι. Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το 600 Hybrid μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη, οπότε αθόρυβα και με πολύ χαμηλή κατανάλωση.