Οριστικά σφραγίστηκε το beach bar «Santa Marina» στη Ρόδο, το οποίο έγινε γνωστό για τις παράνομες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα και τους σερβιτόρους «κολυμβητές» που βουτούσαν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να σερβίρουν τους πελάτες.

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είχε απελευθερωθεί, καθώς είχαν αφαιρεθεί οι ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και οι σιδηροκατασκευές που βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο το beach bar, εξακολουθούσε να λειτουργεί.

Τελικά, οι τίτλοι τέλους μπήκαν το πρωί της Πέμπτης (20/6), καθώς σύμφωνα με το MEGA, σφραγίστηκε από την Αστυνομία, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει εγγράφου του Δήμου Ροδίων που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, είχε αποφασιστεί η άμεση σφράγιση του, beach bar το πρωί της 20ης Ιουνίου.

Πριν από 15 ημέρες είχε σφραγιστεί ο χώρος της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης αιγιαλού. Ωστόσο αυτό δεν είχε εμποδίσει τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να διοργανώνουν πάρτι άνευ των πολυτελών κρεβατιών.

Στο γνωστό beach bar είχε δοθεί διορία δύο εβδομάδων από τη Δημοτική Επιτροπή Ρόδου προκειμένου να λύσει πολλά ζητήματα νομιμότητας, καθώς εδώ και χρόνια διαπιστωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες, ότι το κατάστημα είχε διάφορες πολεοδομικές παρανομίες.

Οι παρανομίες που είχαν εντοπιστεί

Η επιχείρηση δεν προσέφυγε ποτέ δικαστικά για να ανακόψει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας και έτσι σήμερα έκλεισε οριστικά.

Από αστυνομικούς που είχαν κάνει έλεγχο στην επιχείρηση στις αρχές Μαΐου το beach bar «βρέθηκε να λειτουργεί έχοντας προβεί σε προγενέστερο χρόνο στην κατασκευή έμπροσθεν του καταστήματος, εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας, δαπέδου με μπετόν και πλακάκι, διαστάσεων 25μ. επί 15μ. περίπου, στεγαζόμενο με ξύλινη πέργκολα αντίστοιχων διαστάσεων καθώς και δεύτερη κατασκευή δαπέδου-επιπέδου με μπετόν και πλακάκι στην δεξιά πλευρά του καταστήματος που συνδέεται με 4 σκαλοπάτια με την πρώτη, διαστάσεων 45μ. επί 7μ. , στεγαζόμενη με ξύλινη πέργκολα αντίστοιχων διαστάσεων κι έχοντας αναπτύξει επί αυτών συνολικά 37 τραπέζια και 150 καρέκλες προς εξυπηρέτηση πελατών.

Η συνολική έκταση των κατασκευών αυτών είναι περί τα -690- τ.μ..

Τέλος, στερούνταν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια υπηρεσία Αρχαιολογίας για την νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης (…) από τα οποία προκύπτει τροποποίηση των όρων λειτουργίας (επέκταση) του εν λόγω καταστήματός λόγω ανάπτυξης εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας (…)».