Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ένας δικηγόρος που ονομάζεται Σπύρος Ρομποτής σχολιάζοντας την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον Απόστολο Λύτρα.

Καλεσμένος σε μεσημεριανή εκπομπή, ερωτώμενος για το αν έχει την πλήρη ευθύνη της πράξης του ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος απάντησε πως «ήταν η κακιά η ώρα» και πως «δεν είμαστε Σουηδοί, αλλά Βαλκάνια».

«Δεν πρέπει να κοιτάζουμε το αποτέλεσμα, αλλά και την αιτία» είπε αρχικά ο δικηγόρος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Η άσκηση ποινικής δίωξης σφάλει»

«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει.

»Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη…  Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει. Δεν στέκει, ούτε στην Αφρική» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Η δράση προκαλεί αντίδραση»

«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας τις αντιδράσεις των συνομιλητών στο πάνελ.

«Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική. Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση» υποστήριξε ο Σπύρος Ρομποτής.

Ο διάλογος που ακολούθησε με τον δημοσιογράφο της εκπομπής:

– Θεωρώ ότι λέτε ότι ήταν η κακή η ώρα

– Αυτό ακριβώς εννοώ. Ήταν η κακιά η ώρα που οδήγησε στο κακό το χέρι

– Α αυτό λέτε; Άρα δεν ήταν το κακό το χέρι, ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η σκάλα.

– Δεν είμαστε τόσο Σουηδοί, κύριε Μαρέβη

– Τι σημαίνει αυτό;

– Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο μακριά.Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ζήσει αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς. Ο νοών νοείτο.