Οι τωρινές κινητοποιήσεις κατοίκων κατά του υπερτουρισμού αποτελούν προαναγγελθέντα γεγονότα, μιας και οι οιωνοί για τις εν λόγω αντιδράσεις ήταν ξεκάθαροι από τα τέλη του Μάη – από την Ελλάδα μέχρι και την Ισπανία.

Τούτες τις μέρες, το λοιπόν, στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχουν… αρχίσει τα όργανα. Ιδιαιτέρως στη Μαγιόρκα, όπου ντόπιοι ξεκίνησαν… σαφάρι ξένων τουριστών, κρατώντας τους μακριά από παραλίες.

Αναγκάζουν τους ξένους τουρίστες -προς μεγάλη απογοήτευσή τους- να εγκαταλείψουν τους θεάρεστους προορισμούς τους

Εκατοντάδες άτομα καταλαμβάνουν παραλίες, μπαίνουν μες στο νερό, απλώνουν πανό με μηνύματα κατά του υπερτουρισμού, και αναγκάζουν τους ξένους τουρίστες -προς μεγάλη απογοήτευσή τους- να εγκαταλείψουν τους θεάρεστους προορισμούς τους.

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Μαγιόρκα, αυτή που φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο – στη σχετική παγκόσμια λίστα, η οποία έχει συνολικά 50 παραλίες.

Σχετικό βίντεο από δράση ντόπιων στη συγκεκριμένη παραλία:

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο – που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση. Όπερ και εγένετο.

Η γαλήνια γαλάζια ομορφιά του Caló des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram. Οι ντόπιοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση.