Συνεχίζονται οι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με βουλευτές και στελέχη να θέτουν ζήτημα ηγεσίας και να επιθυμούν τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μετά από τους -μεταξύ άλλων- Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Νίκο Παπανδρέου τοποθετήθηκε για το ζήτημα η Κατερίνα Μπατζελή.

«Μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει πολύ σύντομα να υπάρξει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Η κοινωνία έχει σπάσει τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακώματα. Και πρέπει να επαναπροσανατολίσουμε όχι μόνο τις προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε πει, αλλά και τον τρόπο. Διότι διαφορετικά μέσα από κίνημα μπορεί να δούμε ένα νέο κόμμα το οποίο είναι ανεξέλεγκτο ή εν πάση περιπτώσει έχει άλλη δομή. Εμείς λοιπόν δεν μπορεί ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε ούτε να αδιαφορούμε παίζοντας με χρονοκαθυστέρηση τη μπάλα» υπογράμμισε.

Η Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για αλλαγή εντολής, καθώς «έχουν αλλάξει τα πάντα. Συνεπώς το πολιτικό πλαίσιο πρέπει να λάβει καινούργια εντολή και το πρόσωπο».

Παρασύρης στο MEGA: Καλοδεχούμενη η πρόταση των Κασσελάκη και Παππά

Παράλληλα μιλώντας στο MEGA o βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Φραγκίσκος Παρασύρης ανέφερε ότι είναι καλοδεχούμενη η πρόταση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά για συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση του κ. Κασσελάκη και του κ. Παππά. Ο πρόεδρος μας, κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι θα ανοίξει τις διαδικασίες για να διευκολυνθεί ο διάλογος. Υπάρχουν πεδία που μπορούμε να συνεργαστούμε και να μην υπάρχει «καταναγκασμός» από τις ηγεσίες, πχ στον συνδικαλισμό και σε άλλους τομείς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.