Μύδρους κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό εκτόξευσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «άγονο ανασχηματισμό αντίστροφης μέτρησης».

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος της μεγάλης ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, προχώρησε σε έναν άγονο ανασχηματισμό αντίστροφης μέτρησης».

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της στεγαστικής κρίσης, η τραγελαφική διαχείριση της αγροτικής πολιτικής και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν αντιμετωπίζονται με κομματικούς συμβιβασμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με στοχευμένες πολιτικές και αλλαγή πλεύσης».

Κατά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του υπουργικού συμβουλίου διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους, συμπεριλαμβανομένων όσων δημοσίως επικαλούνταν ως άλλοθι της αβελτηρίας τους το 41%». Καταληκτικά αναφέρει πως «το μήνυμα συνεπώς, δεν ελήφθη».

Αύριο το υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά ενώ ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση.