Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής (09/06) με γνωστά στελέχη του κόμματος να αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μετά τους Νάντια Γιαννακοπούλου, Νίκο Γερουλάνο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Νίκο Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Μαργαρίτης ζητά να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες ανάδειξης προέδρου.

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ΟΝΕ, δήλωσε: «Η πρόταση για να πάμε σύντομα σε αλλαγή αρχηγού και σε συντεταγμένες διαδικασίες είναι σωστή. Πρέπει να γίνει, άνοιξε το θέμα. Είναι λάθος της ηγεσίας που δεν συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο».

Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης συμπλήρωσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ταβάνι και πως ο χώρος της κεντροαριστεράς πρέπει να αποκτήσει την καλώς εννοούμενη λαϊκότητα.

Τέλος, έκανε λόγο για εκλογική σύμπραξη στην κεντροαριστερά.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα, έλεγαν με νόημα πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

Επισημαίνουν ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας και πώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.