Την ερχόμενη Τρίτη, στις 21 Μαΐου, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα μιλήσουν για το ζήτημα που… καίει όλο τον κόσμο της ομάδας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ένα θέμα που μετά τις ανακοινώσεις τον Φεβρουάριο του 2022 έδειχνε πως μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Αλλά 25 μήνες υπάρχει μια σχετική ανησυχία, η οποία περισσότερο πηγάζει από την ημερομηνία που η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε βάλει σε ανακοίνωσή της τον Μάρτιο του 2022. Πώς έκλεινε εκείνη η ανακοίνωση; «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο ακόμα και στο τέλος του 2024». Φυσικά το «τέλος του 2024» δεν μπαίνει στην κουβέντα, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει καν τα έργα. Τι έχει ξεκινήσει; Ο καθαρισμός του χώρου.

Τυπικά η καθυστέρηση που αυτή τη στιγμή παρατηρείται έχει να κάνει με τον καθαρισμό του χώρου του Βοτανικού από την κοινοπραξία που το έχει αναλάβει. Πέρυσι τον Απρίλιο είχε υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του δήμου και μιας εταιρείας που θα αναλάμβανε να καθαρίσει τον χώρο, αλλά όταν τα χρήματα τελείωσαν οι εργασίες σταμάτησαν.

Η νέα Δημοτική Αρχή έκανε απευθείας ανάθεση στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίος και πριν από δύο μήνες, στις 19 Μαρτίου, πήρε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99 ευρώ για τις «Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο. Η συγκεκριμένη έγκριση ξεμπλόκαρε αμέσως το θέμα που είχε προκύψει και αυτή τη στιγμή όποιος πάει στον Βοτανικό και στον χώρο όπου θα γίνει το γήπεδο, θα δει μπουλντόζες να καθαρίζουν.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στα τέλη του καλοκαιριού θα μπουν στο εργοτάξιο προκειμένου να ξεκινήσουν την κατασκευή. Θα αρχίσουν να πέφτουν τα… μπετά που λέμε. Η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στο νέο του «σπίτι» από το ξεκίνημα της περιόδου 2026-2027. Ωστόσο την ίδια περίοδο αναμένεται να παραδοθούν και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Οι οποίες ναι μεν μπορεί να είναι έτοιμες νωρίτερα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο.