Για άλλη μια φορά η βρετανική βασιλική οικογένεια «σπάει» τους αυστηρούς κανόνες με προσωπικές αποκαλύψεις. Ο βασιλιάς Κάρολος, που τους τελευταίους μήνες δίνει μάχη με τον καρκίνο, μίλησε ανοιχτά για τις παρενέργειες που είχε κατά τη διάρκεια της θαραπείας του.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο Αεροπορίας του Στρατού στο Χάμσαϊρ, συνομίλησε με τον βετεράνο του βρετανικού στρατού Άαρον Μάπλεμπεκ, που πέρυσι, όπως είπε, είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο των όρχεων.

Οι προσωπικές πληροφορίες που μοιράστηκε ο Κάρολος 

Η συνομιλία τους ήταν συναισθηματική και ανθρώπινη. Ο βετεράνος είπε στον Βρετανό μονάρχη ότι κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, έχασε τη γεύση του. Τότε, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε εκείνον.

Αξίζει να σημειωθεί πω η μάχη του Βασιλιά Καρόλου με τον καρκίνο -χωρίς να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές- αποκαλύφθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου 2024 μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Παλάτι. Εκτοτε, ο μανάρχης ακολούθησε θεραπεία καιέμεινε μακριά από τα βασιλικά του καθήκοντα, πραγματοποιώντας λίγες εμφανίσεις σε δραστηριότητες του παλατιού.

Επέστρεψε στα καθήκοντά του

Από τις αρχές Μαΐου ο βασιλιάς Κάρολος επιβεβαίωσε πώς πάει καλά στην υγεία του.

Τον Ιούνιο ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναμένεται να υποδεχθούν, σε μια ημερομηνία που δεν έχει διευκρινιστεί, τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και τη σύζυγό του, την αυτοκράτειρα Μασάκο, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης έπειτα από πρόσκληση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η παρουσία του σε άλλες δημόσιες υποχρεώσεις, στις ιπποδρομίες του Royal Ascot, στην επέτειο 80 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία, στη στρατιωτική παρέλαση Trooping the Color τον Ιούνιο, θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των γιατρών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως η επιστροφή του βασιλιά είναι «υπέροχο νέο». «Θα συνεχίσουμε να του ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση καθώς επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αγγελία για Holyroodhouse

Ο βασιλιάς Κάρολος τρέφει βαθιά στοργή για την κατοικία του στο Εδιμβούργου το περίφημο παλάτου του Holyroodhouse. Γι αυτό επιλέγει να μένει ετησίως εκεί από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Στον επίσημο ιστότοπο του βασιλικού οίκου δημοσιεύτηκε μια αγγελία πως αναζητάτει αξιωματικός ασφαλείας στο Holyroodhouse.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο ρόλος απαιτεί από τον νέο αξιωματικό να είναι ένα φιλόξενο με τους επισκέπτες πρόσωπο, να διεξάγει περιπολίες, να διατηρεί ένα ασφαλές περιβάλλον, να ελέγχει τον πυροσβεστικό εξοπλισμό και να είναι ο πρώτος ανταποκριτής σε περίπτωση συμβάντος μεταξύ άλλων σημαντικών πραγμάτων.

Ενώ οι μισθοί για τέτοιες θέσεις εργασίας δεν αναφέρονται πάντα ο συγκεκριμένος ρόλος υπολογίζεται πως μπορεί να αμοίβεται με 26.000 λίρες ετησίως. Το παλάτι του Εδιμβούργου είναι αγαπητό σε πολλά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τη Zara και τον Mike Tindall να έχουν βγάλει εκεί τις φωτογραφίες του γάμου τους.