Για μία ώρα, την Πέμπτη 9 Mαΐου, ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης τους με ηλεκτρικά ποδήλατα και διαπίστωσαν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της μετακίνησης με πετάλι!

Επρόκειτο για τη δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» που υλοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου αστικών ποδηλατών Aττικής ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα σε συνεργασία με την Dintello και την υποστήριξη της Kosmoride.

Στην πρεμιέρα της δράσης – που έχει στόχο να παροτρύνει τις δημοτικές αρχές να υλοποιήσουν ποδηλατικές υποδομές και να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή των κατοίκων – ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αττικής Στέλιος Μαμαλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας, είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν στην πόλη με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που παραχώρησε η Kosmoride.

  

Οι άνθρωποι του Δήμου είδαν, ιδίοις όμμασι μάλιστα, ότι η μετακίνηση με ποδήλατο ή ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη είναι εφικτή! Ότι μπορεί ο καθένας να κάνεις τις δουλειές ή τη βόλτα του στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Διαπίστωσαν ότι το ποδήλατο είναι ένας τρόπος μετακίνησης που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, προκαλεί τη μικρότερη δυνατή όχληση, ωφελεί την υγεία. Κατάλαβαν με αυτή τη βιωματική δράση πως το ποδήλατο βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο Δημαρχείο ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας και τον Δήμαρχο Στ. Μαμαλάκη και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην υλοποίηση και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το ποδήλατο.

O Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης μετά την ολοκλήρωση της δράσης «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» χαρακτήρισε την περιήγηση στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο «μία ευχάριστη εμπειρία» την οποία θα συνιστούσε σε οποιονδήποτε. «Κάναμε έναν πραγματικό γύρο της πόλης. Ούτε κουράστηκα. Ούτε ίδρωσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να πάρει το ποδήλατο και να πάει στη δουλειά του με αυτό. Δεν είναι μόνο ένα μέσο αναψυχής. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να το χρησιμοποιεί ο καθένας στην καθημερινότητά του» υπογράμμισε. Δήλωσε δε πως ο Δήμος είναι πρόθυμος να υλοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις με «πρωταγωνιστή» το ποδήλατο, ενώ δεν απέκλεισε και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού δικτύου στην πόλη που θα ήταν ενταγμένο σε μία ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη.

  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Παναγιώτης Πιτσιλός δήλωσε: Η ΠοδηλΑτιτκή Κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια κάνει διάφορες δράσεις για να πείσει όλο και περισσότερο κόσμο να ανέβει στο ποδήλατο και να μετακινηθεί με αυτό. Τέτοιες δράσεις είναι η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία και το Bike του work όπως και οι ποδηλατοπορείες. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινώντας από τον Άγιο Δημήτριο διοργανώνουμε τη δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» σε κάθε δήμο για να δείξουμε στους κατοίκους πόσο εύκολο και εφικτό είναι να μετακινηθούν στη γειτονιά τους με το ποδήλατο, αλλά και στις δημοτικές αρχές ότι δημιουργώντας υποδομές ασφαλούς μετακίνησης μπορούν να αποσυμφορήσουν τις πόλεις τους και να εκτρέψουν ένα σημαντικό ποσοστό μετακίνησης προς το ποδήλατο.

Στον σχεδιασμό της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ είναι η υλοποίηση της δράσης «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» και σε άλλους Δήμους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με πολλούς φορείς για την υλοποίηση ποδηλατικών υποδομών.

Πάμε με ποδήλατο Δημαρχε! Αλλάζουμε τις πόλεις. Με το ποδήλατο!

Πληροφορίες Παναγιώτης Πιτσιλός ‭69580531322‬