Απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Βρετανία όπου ιδιοκτήτης αεροδρομίου βγήκε «εκτός ελέγχου» και έσυρε από τα μαλλιά δημοτικό σύμβουλο. Βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει τον επιχειρηματία, ο οποίος είναι παράλληλα και ιδιοκτήτης αεροδρομίου, να σέρνει από τα μαλλιά και το παντελόνι έναν δημοτικό σύμβουλο, αφού πρώτα τον έριξε στο έδαφος με κεφαλοκλείδωμα.

Το βίντεο προβλήθηκε στο Δικαστήριο του Χάρογκεϊτ όπου εκδικάστηκε η υπόθεση για το περιστατικό στο χωριό Church Fenton του Βόρειου Γιορκσάιρ, μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Άντριου Μέισον και του επιχειρηματία Κρις Μέικιν.

Ο Μέισον διακρίνεται ξαπλωμένος στο έδαφος και ακούγεται να φωνάζει «άσε με», καθώς ο Μέικιν, που είναι ιδιοκτήτης του Leeds East Airport, σκίζει τα ρούχα και τραβά τα μαλλιά του.

Ο Μέισον ουρλιάζει ότι «η αστυνομία είναι καθ’ οδόν» και αποκαλεί τον Μέικιν «αδαή», «τρελό» και «νταή».

Ο λόγος της επίθεσης

Η διαμάχη προέκυψε όταν μια ομάδα κατοίκων της περιοχής συγκεντρώθηκε για να σταματήσει τους εργολάβους του Μέικιν από το να κόψουν δέντρα, καθώς ανησυχούσαν για τα πουλιά που είχαν χτίσει τις φωλιές τους εκεί.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή και συμβούλευσαν τον Μέικιν να σταματήσει τις εργασίες, αλλά είχαν αποχωρήσει μέχρι τη στιγμή που έγινε η επίθεση. Ο εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε δείξει καμία μεταμέλεια.

Να σημειωθεί ότι ο Μέικιν κρίθηκε ένοχος για επίθεση και ξυλοδαρμό σε προηγούμενη δίκη. Για την επίθεση στον Μέισον, το δικαστήριο επέβαλε στον Μέικιν πρόστιμο 4.800 λιρών. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε επίσης να πληρώσει 1.920 λίρες στο θύμα της επίθεσης, ως αποζημίωση.

Δείτε το βίντεο: