Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επικαλούμενος δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Αυλωνίτη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τον χρονικό ορίζοντα που κατατέθηκε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής στις ευρωεκλογές του κόμματος των «Σπαρτιατιών».

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανέφερε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ότι «χθες είχαμε μια συνάντηση με τους συνεργάτες μου και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτική μας ομάδας Σωκράτη Φάμελλου. Ήδη, τώρα που συζητάμε, θα κατατεθεί το συγκεκριμένο κείμενο».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε στη δήλωση που πραγματοποίησε ότι η προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος έληξε στις 20 Απριλίου. «Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Μόλις χθες αναρωτιόμασταν ως κυβέρνηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Σπαρτιάτες. Σήμερα πήραμε την απάντηση.

Πριν από λίγο ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, μας ενημέρωσε ότι αποφάσισαν (και μάλιστα μετά από σύσκεψη και με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο), να καταθέσουν «σήμερα κιόλας» υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών.

Σήμερα! Ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία, προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη.

Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά τη Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις».