Την άμεση αφαίρεση της ντροπιαστικής για την ιστορία της ΑΕΚ φωτογραφίας, στο Μουσείο Ιστορίας της ομάδας στην «OPAP Arena» η οποία στοχοποιεί δύο πρώην υπουργούς, πρώην δήμαρχο και λοιπούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες  με την επιγραφή «Αυτοί ΗΘΕΛΑΝ να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τα ΟΝΕΙΡΑ μας», ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Νέα Αριστερά, πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο, αλληλέγγυο και ειρηνικό πνεύμα μιας ιστορικής ομάδας που συμπληρώνει φέτος ενός αιώνα περήφανης αγωνιστικής δράσης.

Καλεί τη δικαιοσύνη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέσα, αναμένοντας παράλληλα από όλα τα κόμματα να εκφράσουν την καταδίκη τους.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση εκθέματος στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που στοχοποιεί δύο πρώην υπουργούς, πρώην δήμαρχο και λοιπούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες με την επιγραφή «Αυτοί ΗΘΕΛΑΝ να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ. τα ΟΝΕΙΡΑ μας».

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο, αλληλέγγυο και ειρηνικό πνεύμα μιας ιστορικής ομάδας που συμπληρώνει φέτος ενός αιώνα περήφανης αγωνιστικής δράσης.

Αντίθετα υποκινεί ευθέως σε άσκηση βίας εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων και των οικογένειών τους.

Καλούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ για την άμεση αφαίρεση της ντροπιαστικής για την Ιστορία της ομάδας φωτογραφίας.

Επίσης καλούμε τη Δικαιοσύνη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτή παραβιάζει τον αθλητικό νόμο.

Αναμένουμε επίσης από όλα τα κόμματα να εκφράσουν την καταδίκη τους.

Αντίθετα υποκινεί ευθέως σε άσκηση βίας εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων και των οικογένειών τους.

Η φωτογραφία

Υπενθυμίζεται ότι στο έκθεμα στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ  υπάρχουν φωτογραφίες του πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλου, του πρώην δημοτικού συμβούλου Α. Μάλλιου, και των πρώην υπουργών Π. Λαφαζάνη και Π. Σκουρλέτη, συνοδευόμενες από το εξής κείμενο.

«και έμειναν στην ιστορία

Εκείνοι που πρωτοστάτησαν κι έκαναν ότι περνούσε από τις υστερόβουλες δυνάμεις τους προκειμένου να μην ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα πατρογονικά εδάφη της, θα έχουν πάντα μια θέση στη μνήμη μας. Για να μας θυμίζουν ότι το κακό δεν γίνεται να υπερισχύσει του καλού, το άδικο δεν γίνεται να επιβληθεί στο δίκαιο. Είναι οι υπαίτιοι που το μεγάλο έργο της «Αγιά-Σοφιάς» ολοκληρώθηκε με πολυετή καθυστέρηση. Ως συνέπεια αυτού, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες Ενωσίτες, δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτή την ασύγκριτη χαρά, δεν είδαν την πολυαγαπημένη τους ΑΕΚ να επιστρέφει στο σπίτι της. Έφυγαν από τη ζωή με τον καημό του ανεκπλήρωτου.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που προσπάθησαν να σκοτώσουν το όνειρό μας.»

Το κείμενο μάλιστα παρατίθεται και σε αγγλική μετάφραση.