Απάντηση στο γρίφο του αιφνίδιου θανάτου του μόλις ενός έτους βρέφους στην Κω, έδωσε ο ιατροδικαστής.

Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο καθώς αποκάλυψε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά οι γιατροί που εξέτασαν χθες το βράδυ το βρέφος στο νοσοκομείο της Κω. όπου το μετέφεραν οι συγγενείς του, εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του. Γεγονός που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Από τι προήλθαν οι μώλωπες στο κορμάκι του μωρού

Αναφορικά με τους μώλωπες στο κορμάκι του παιδιού ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Οι γονείς πρόκειται να συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και την Δευτέρα (22/4) θα περάσουν το «κατώφλι» του εισαγγελέα.

Εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι, το βρέφος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το βράδυ του Σαββάτου (20/4) από τους γονείς του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κω με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Οι γονείς ηλικίας 20 και 21 ενός ετών κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 10 άτομα ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.