Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV).

Τα προϊόντα της Rimac Technology σχεδιάζονται, εξελίσσονται και παράγονται στους κόλπους της εταιρείας, ώστε να προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία με υψηλή ικανότητα προσαρμογής.

Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν στη μελλοντική γκάμα προϊόντων του BMW Group, και συγκεκριμένα σε γενιές μοντέλων που προγραμματίζονται για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Μία εταιρεία με αυτόνομη υπόσταση υπό την ομπρέλα του Rimac Group, η Rimac Technology διαπρέπει ως προμηθευτής Tier 1 που ειδικεύεται στον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει συστοιχίες μπαταριών υψηλής τάσης, ηλεκτρικούς άξονες, ηλεκτρονικά συστήματα και λύσεις λογισμικού.

Τα δυνατά σημεία και η τεχνογνωσία των δύο εταιρειών αλληλοσυμπληρώνονται εποικοδομητικά. Η στρατηγική εξηλεκτρισμού του BMW Group στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον τομέα της πολυτελούς ηλεκτρικής κινητικότητας. Ήδη πριν από το 2030, τα μοντέλα BEV θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων. Το BMW Group φέρνει στη συνεργασία την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια σε θέματα μπαταριών και συστημάτων ηλεκτροκίνησης.