Μια λίστα που έχει ήδη ξεσηκώσει μεγάλη κουβέντα δόθηκε πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα.

Στην εν λόγω λίστα, «Market Australia», μια εταιρεία που αναλύει ποσοστά, δημοσιεύει τις 40 καλύτερες χώρες για να ζεις και να εργάζεσαι.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι τις 20 πρώτες θέσεις καλύπτουν εξ ολοκλήρου χώρες της Ευρώπης.

Η πρώτη τριάδα και η θέση της Ελλάδας

Έτσι λοιπόν, στην εν λόγω λίστα την πρώτη θέση κατακτά η Ισπανία κατέκτησε, η οποία προσφέρει στους εργαζoμένους 30 ημέρες ετήσιας άδειας μετ’ αποδοχών και έξι ή περισσότερες εβδομάδες αναρρωτικής άδειας μετ’ αποδοχών, ενώ παράλληλα πληρώνει στους γονείς το 100% των μισθών τους κατά τη διάρκεια των αδειών τους.

Ακόμα, η Ισπανία δίνει στις μητέρες άδεια 16 εβδομάδων και στους πατέρες 12 εβδομάδων και χορηγεί σημαντικά περισσότερες άδειες στους μπαμπάδες από τις υπόλοιπες χώρες.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Λουξεμβούργο και στην τρίτη τη Γαλλία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ολλανδία και η Φινλανδία.

Όσον αφορά στην Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στη μέση της λίστας, δηλαδή στην 20η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι χώρες στην πρώτη 20αδα προσφέρουν 20 με 30 ημέρες πληρωμένης άδειας μέσα στον χρόνο, ενώ η Βουλγαρία είναι εκείνη που προσφέρει τη μεγαλύτερη άδεια μητρότητας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθόλου η άδεια πατρότητας, ενώ η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία και η Ρουμανία προσφέρουν μόνο μία εβδομάδα.

Οι Γερμανοί, που η χώρα τους δεν βρίσκεται στην εν λόγω λίστα, εργάζονται τις λιγότερες ώρες ετησίως, κατά μέσο όρο 1.340,9.

Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη Δανία, με 1.371,6 ώρες εργασίας και οι Νορβηγοί με 1.424,6 ώρες. Από τη λίστα απουσιάζουν χώρες της Αμερικής, καθώς η Κολομβία, το Μεξικό και η Χιλή έχουν κατακτήσει τις τρεις πρώτες θέσεις με τις περισσότερες ώρες εργασίας.

Αναλυτικά η λίστα με την πρώτη 20αδα

  1. Ισπανία
  2. Λουξεμβούργο
  3. Γαλλία
  4. Ολλανδία
  5. Φινλανδία
  6. Βουλγαρία
  7. Σλοβενία
  8. Εσθονία
  9. Λιθουανία
  10. Αυστρία
  11. Πορτογαλία
  12. Σουηδία
  13. Δανία
  14. Πολωνία
  15. Ιταλία
  16. Ρουμανία
  17. Βέλγιο
  18. Ουγγαρία
  19. Λετονία
  20. Ελλάδα