Έξω από το 15ο Λύκειο Αθηνών βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νάσο Ηλιόπουλο, σημειώνοντας πως «οι μαθητικές διαμαρτυρίες είναι δίκαιες, όχι στις αποβολές».

Όπως σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η Νέα Αριστερά βρέθηκε σήμερα έξω από το 15 Λύκειο Αθηνών. Εκεί που μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή επειδή στην τελευταία σχολική γιορτή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα των Τεμπών».

Ακολούθως ο βουλευτής Α’ Αθηνών πρόσθεσε ότι «ας γνωρίζει καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι πρόθυμοι καλοθελητές της ότι η καταστολή δεν θα σταματήσει την οργή της νεολαίας».

Καταληκτικά ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως «ενάντια στο σχολείο του αυταρχισμού, υπάρχουν οι διεκδικήσεις για ένα δημοκρατικό ανοιχτό σχολείο, ένα σχολείο που μόνο έτσι μπορεί να υπηρετήσει τον αγώνα για τη γνώση και μία καλύτερη κοινωνία».

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Τέμπη: Έδωσαν αποβολή σε μαθητές επειδή ήθελαν να τραγουδήσουν για την τραγωδία σε σχολική γιορτή

Με μονοήμερη αποβολή έκρινε σκόπιμο η διεύθυνση του 15ο Λυκείου Αθηνών να τιμωρήσει δύο μαθητές της χορωδίας του σχολείου, επειδή αψηφώντας την απαγόρευσή της θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη και να πουν δυο λόγια για δικαιοσύνη.

«Κι έμαθαν από πρώτο χέρι μέσα στο σχολείο τους, πως η δικαιοσύνη δεν είναι απούσα μόνο στα Τέμπη αλλά παντού» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης, πατέρας ενός από τους μαθητές που αποβλήθηκε, ο οποίος αποκάλυψε το πρωτοφανές όσο και εξοργιστικό περιστατικό.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ακόμη ότι μετά την ανακοίνωση της αποβολής των δυο μαθητών, τα υπόλοιπα παιδιά της χορωδίας πήγαν στην διευθύντρια ζητώντας να αποβληθούν κι αυτά και όταν τους ειπώθηκε ότι αυτό δεν γίνεται, από αλληλεγγύη στους συμμαθητές τους αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους για μάθημα και πήραν απουσίες.