Σε ειρωνικά και επιθετικά σχόλια με αναφορές για «αστυνομικό μπάτμαν» και ένστολους «ταρίφες» μαζί με «άει σιχτίρ» και δηλώσεις «βαρεμάρας» προχωρούν – όπως αποκαλύπτει το in – σε αναρτήσεις τους και SMS σε «κλειστές» διαδικτυακές ομάδες , δεκάδες αστυνομικοί ύστερα από την κριτική που ασκείται στην ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση της δολοφονίας της 29χρονης Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αλλά ομολογείται μέχρι και ότι σε αστυνομικά τμήματα …αλυσοδένονταν κρατούμενοι λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού.

Στα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα οι …αγανακτισμένοι από τις επικρίσεις ένστολοι δηλώνουν ότι «τους πιάνει αηδία από τον κανιβαλισμό» αλλά και ότι «σιχαίνονται» όσους τους αποδίδουν ευθύνες.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι κάποιοι τους θεωρούν κινηματογραφικούς ήρωες και υπερανθρώπους, περιγελώντας τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Ενας εκ των αστυνομικών σημειώνει με περιπαικτικό ύφος ότι «αν την έβαζαν (σσ το θύμα της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους) στο περιπολικό για να κάνουμε τους ταρίφες και συνέβαινε κάποιο απρόοπτο θα μας κρεμούσαν στα μανταλάκια».

Με έναν ακόμη συνάδελφο του να συμπληρώνει ότι «αν γινόταν η μ…..α με πολίτη μέσα στο περιπολικό που με βαση το Προεδρικό Διάταγμα δεν δικαιούταν να είναι, θα πούμε στην απολογία μας ότι το είπε ο Μητσοτάκης».

Εντυπωσιάζει τέλος ότι σε σειρά άλλων αναρτήσεων δικαιολογούν τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους, καθώς και ότι δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης του σκοπού του αστυνομικού τμήματος.

Τέλος, απευθύνουν προειδοποιήσεις προς συνδικαλιστές ότι θ’ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στα σωματεία των ένστολων «αν δεν σταματήσουν να μας κατηγορούν και δεν μιλήσουν για το πως φτάσαμε εκεί με τις ελλείψεις προσωπικού».