Τo στίγμα του κατηγορουμένου, για βαριά κακουργήματα, που τον οδήγησε στο εδώλιο επιχείρησε να… αποτινάξει στη διάρκεια της απολογίας του ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος δεν υπερασπίστηκε μόνο τον εαυτό του, αλλά και τον γιο του, τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, οι οποίοι σε λίγο καιρό θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ο Δ. Κουτσολιούτσος έκανε λόγο για «ωραιοποίηση της εικόνας» της Folli Follie και χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» το γεγονός ότι «κάποιοι πήγαν να καταστρέψουν ένα διαμάντι», εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι η εταιρεία έχει δυνατότητες και τώρα, αρκεί να εμφανιστούν νέοι επενδυτές, κάτι που, όπως εκτιμά, θα γίνει μόλις φύγουν οι σημερινοί.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος στράφηκε και κατά των ελεγκτικών εταιρειών, τα πορίσματα των οποίων οδήγησαν τα στελέχη της Folli Follie στο εδώλιο, και έθεσε υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία: «Οι ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης δεν πήγαν πουθενά. Δεν έκαναν τίποτα. Τα περισσότερα στοιχεία ήταν από συνεντεύξεις. Αμφισβητώ όλα τα νούμερα. Τους έβαλαν να ελέγξουν όλο τον όμιλο και έλεγξαν μόνο την οικογένεια Κουτσολιούτσου και η εταιρεία χάθηκε από αυτό. Και βεβαίως εμάς ως οικογένεια μας έπιασε πανικός. Εγώ αμέσως παραιτήθηκα, ενώ έπρεπε να καθίσω στο τιμόνι της εταιρείας», είπε σε μια αποστροφή της απολογίας του.

«Δεν έχουν καμία σχέση»

Στις ερωτήσεις της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τον καθένα από τους συγκατηγορούμενούς του, ο Δ. Κουτσολιούτσος υποστήριξε πως «οι κατηγορούμενοι εδώ δεν έχουν καμία σχέση». Επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον περιφερειακό διευθυντή της ασιατικής θυγατρικής FFGS και στον πρώην οικονομικό διευθυντή του υποομίλου Ασίας, εις βάρος των οποίων υπάρχουν εντάλματα σύλληψης. Οπως υποστήριξε, εκείνοι είχαν την ιδέα να αυξήσουν τους τζίρους στις οικονομικές καταστάσεις.

Οταν έφτασε η ώρα να μιλήσει για την οικογένειά του, τον γιο του Τζώρτζη και τη σύζυγό του Καίτη που δικάζονται μαζί του, ο Δ. Κουτσολιούτσος υποστήριξε ότι ο μεν γιος του είχε αναλάβει τον όμιλο στην Ευρώπη και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον όμιλο της Ασίας, ενώ στη σύζυγό του είχε δοθεί τιμής ένεκεν ο τίτλος της αντιπροέδρου.