H BMW παρουσίασε τη νέα Vision Neue Klasse X,  που αναμένεται να αντικαταστήσει στο εγγύς μέλλον την ηλεκτρική X3 . Σύμφωνα με τη φίρμα θακυκλοφορεί παράλληλα με  τις συμβατικές και υβριδικές εκδόσεις -ήπιες και plug-in υβριδικές της δεύτερης. Μάλιστα, αυτά δεν θα τα δούμε στο μακρινό μέλλον αλλά το 2025.

Ουσιαστικά το νέο βαυαρικό μοντέλο αντικατοπτρίζει το αύριο της φίρμας που θα υιοθετεί νέες τεχνολογίες, ιδίως στον τομέα της φόρτισης! Μεταξύ αυτών η τεχνολογία φόρτισης θα αγγίξει τα 800 V, όταν σήμερα στα ηλεκτρικά της είναι στα 400 V. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία έως και κατά 30% σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα.

Στο εσωτερικό φέρει μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής και μια τεράστια οθόνη head-up display που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του παρμπρίζ, καθώς και με διάφορα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χρησιμοποιούνται στο σύνολο της καμπίνας.

Το ηλεκτρικό SUV θα χαρακτηρίζεται από 30% μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά ηλεκτρικών BMW χάρη στις προαναφερθείσες κυλινδρικές κυψέλες, που έχουν 20% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, τις νέες πιο αποδοτικές μονάδες e-drive και τη βελτίωση της αεροδυναμικής.