Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επικρατεί μετά τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ανέφερε ότι «όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

Ο Νίκος Ρωμανός υπογράμμισε πως «τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή».

Καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως «σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά απάντησε στον Νίκο Ρωμανό με μια λιτή δήλωση.

«Απέναντι στη συγκάλυψη συσπειρώνεται ολόκληρη η κοινωνία, συσπειρώνεται η αντιπολίτευση. Ας το συνηθίσουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά.

Τι είπε ο Νίκος Παππάς και η νέα δήλωσή του

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς ανέφερε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» ότι «ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».

Η συγκεκριμένη δήλωση επέφερε αντιδράσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αλλά και των ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Νέας Αριστεράς.

Επανερχόμενος με νέες δηλώσεις ο Νίκος Παππάς, αρνήθηκε ότι υπήρξε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως ανέφερε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση -πλέον- με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την πρόταση δυσπιστίας. «Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τη ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.