«Θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί. Πρέπει να φύγουν άμεσα. Με εκλογές. Να σταματήσει εδώ ο κατήφορος της χώρας», σημειώνει η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια η Ράνια Σβίγκου υπογραμμίζει πως πρέπει «να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της μονταζιέρας για το έγκλημα των Τεμπών, της ακρίβειας, των υποκλοπών, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και του κράτους Δικαίου».

Η ανάρτηση της γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές: H υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων θέτει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών δίνουν στελέχη του κόμματος και βασικό επιχείρημα είναι το ίδιο συμβαίνει παγίως σε όλες τις χώρες που ανήκουν στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη).

«Επομένως δεν μιλάμε για πρωτάκουστη πρακτική για τα ελληνικά δεδομένα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «ο λόγος που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της παρατήρησης στις εκλογές, έχει να κάνει με τους ίδιους τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε άμεσα η παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές».