ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Ο Ρόκι του Μεγάρου των Ηλυσίων

Η δημοσιοποίηση των επίσημων φωτογραφιών που δείχνουν τον Εμανουέλ Μακρόν να αθλείται χτυπώντας έναν σάκο του μποξ, αντιμετωπίζονται με ένα μείγμα επαίνων και ανησυχίας στη Γαλλία. Οι φωτογραφίες του γάλλου προέδρου, που δημοσίευσε στο Instagram η επίσημη φωτογράφος του, Σοζίγκ ντε λα Μουασονιέ, είναι ασπρόμαυρες και δείχνουν τον πρόεδρο καθώς προπονείται. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να τον συγκρίνουν με τον Ρόκι Μπαλμπόα και κάποιοι είπαν ότι μοιάζει να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συχνά φωτογραφίζεται επιδεικνύοντας τις αθλητικές του ικανότητες. Το γυναικείο περιοδικό «Femme Actuelle» περιέγραψε τις φωτογραφίες πιο κολακευτικά, γράφοντας ότι έδειχναν τον «σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν» με «αποφασιστικό βλέμμα, να θέλει να νικήσει με αντίπαλό του».

Αλλοι σχολιαστές εξέφρασαν απογοήτευση για τις εικόνες. Η βουλευτής των Γάλλων Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσό, έγραψε: «Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια πολιτικής επικοινωνίας».

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

«Κάτω τα βρωμόχερά σας!»

Μια σημαντική προθεσμία εκπνέει για τον Ντόναλντ Τραμπ τα επόμενα 24ωρα καθώς φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης για τα πρόστιμα των 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες στον όμιλο ακινήτων του. Εξού και η έκκληση που απηύθυνε το προεκλογικό επιτελείο του σε ένα εκατομμύριο «πατριώτες» οπαδούς του για δωρεές προκειμένου να γλιτώσει ο ουρανοξύστης του, Trump Tower, στο Μανχάταν την κατάσχεση από την «εξτρεμίστρια Δημοκρατική» εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς. Εάν δεν καταφέρει ο Τραμπ να καταβάλει την εγγύηση των 92 εκατ. δολαρίων για το ιλιγγιώδες ποσό, που του επέβαλε το αστικό δικαστήριο, οι εισαγγελείς της πολιτείας θα μπορούν να κατάσχουν κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου.

«Κάτω τα βρωμόχερά σας από τον Πύργο Τραμπ!» ανέφερε το μήνυμα, που έστειλε, σύμφωνα με το Reuters, μια επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων για την επανεκλογή του Τραμπ.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΕ ΚΡΟΟ

Στο δείπνο των γκιουλενιστών

Διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο παραβρέθηκε στις 11 Μαρτίου στο ιφτάρ (το δείπνο των μουσουλμάνων που σπάει τη νηστεία του Ραμαζανιού) της βελγοτουρκικής οργάνωσης Fedaction στην Αμβέρσα, η οποία πρόσκειται στον αντίπαλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Αγκυρας. Το ιφτάρ, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton στην Αμβέρσα και εκεί εκτός από τον Ντε Κρόο, ήταν καλεσμένος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Πολ Βαν Τίγκτσελτ και άλλοι αξιωματούχοι.

Το γραφείο του βέλγου πρωθυπουργού απάντησε ότι «η συμμετοχή ήρθε έπειτα από πρόσκληση που έλαβε. Ο πρωθυπουργός τίμησε την πρόκληση χωρίς πολιτική ατζέντα και θα παρευρεθεί επίσης σε πολλά άλλα ιφτάρ κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού». Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο πρέσβης του Βελγίου στην Τουρκία κλήθηκε για εξηγήσεις.