Σε ανάρτηση του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφέρεται στη συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς ασκεί κριτική στο ότι από τη συζήτηση αυτή, θα απουσιάζει  πρωθυπουργός, ενώ το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή της Βουλής, έχει προκύψει αποκλειστικά και μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Έριξε σκοτάδι παντού»

«Σήμερα πέφτει και επίσημα το πέπλο συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη. Στη Βουλή θα παρουσιαστεί και θα ψηφιστεί το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά από μια εξεταστική-παρωδία που θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως η “δεύτερη πράξη” του εγκλήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Και συνεχίζει: «Ο Πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ακόμα μία φορά “άπλετο φως” (όπως και στις υποκλοπές) έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Έριξε σκοτάδι παντού. Όμως αυτή την φορά δεν θα τα καταφέρει.  Οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες και οι επιζήσασες της τραγωδίας των Τεμπών, η κοινωνία ολόκληρη που βράζει -και με το έγκλημα και με την συγκάλυψη- δεν θα τον αφήσουν.»

«Είναι αδιανόητο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στην σημερινή ολομέλεια»

Συνεχίζει δε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό «Είναι αδιανόητο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στην σημερινή ολομέλεια για να λογοδοτήσει και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Να δώσει απαντήσεις για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησής του, την υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών και το όργιο συγκάλυψης και παραπληροφόρησης.

Είναι αδιανόητο να μην πάρει τον λόγο ο κ. Καραμανλής για να λογοδοτήσει και να απολογηθεί στις οικογένειες των θυμάτων και στον ελληνικό λαό. Είναι προσβολή απέναντι στην κοινωνία. Είναι ντροπή που θα βαραίνει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά.  Αυτή την ντροπή κανείς και καμία δεν θα την συγχωρέσει», καταλήγει η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Δείτε την ανάρτηση