Για το νέο  VISION EQXX  της Mercedes φαίνεται ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στον τομέα της αυτονομίας. Και ειδικότερα, η Αραβική έρημος δεν αποτελεί εμπόδιο στην ενεργειακή απόδοση του προηγμένου ηλεκτρικού της φίρμας. Συγκεκριμένα το νέο ηλεκτρικό διένυσε μια μεγάλη απόσταση, σε δύσκολο προφίλ διαδρομής που περιλαμβάνει πολυσύχναστους δρόμους της πόλης και ανοιχτή έρημο.

Εδώ, το πρωτοποριακό μοντέλο  πέτυχε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 7,4 kWh/100 km. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 0,9 λίτρα/100 χλμ για ένα μοντέλο με βενζίνη. Σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και 34 βαθμούς Κελσίου, το VISION EQXX ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του, και με διαφορά!

Με εξαιρετική κατανάλωση μόλις 7,4 kWh/100 km  , το VISION EQXX κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να λειτουργεί άψογα, με όλα τα τα συστήματα να αποδίδουν απροβλημάτιστα στις συνθήκες της ερήμου, αντιμετωπίζοντας με ευκολία προκλήσεις όπως τις δυσκολίες του οδοστρώματος και τη θερμοκρασία καθώς και τη σκόνη.

Το σημείο εκκίνησης ήταν στην Αραβική Χερσόνησο και στο Κέντρο Mercedes-Benz στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο προορισμός ήταν το Mercedes-Benz Brand Center που άνοιξε πρόσφατα στο Ντουμπάι των ΗΑΕ. Η διαδρομή των 1.010 km (627,6 μίλια) ολοκληρώθηκε σε συνολικό χρόνο οδήγησης 14 ωρών και 42 λεπτών. Έχοντας φύγει από το Ριάντ στις 4:15 π.μ. με γεμάτη μπαταρία, το VISION EQXX είχε ακόμα 309 χιλιόμετρα (192 μίλια) εμβέλειας όταν έφτασε στο Ντουμπάι στις 7:57 μ.μ. με μεγάλη κίνηση.