Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος 72χρονου καρκινοπαθούς που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή, μην αντέχοντας τους πόνους και περιμένοντας φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του το οποίο είναι σε έλλειψη.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες ημέρες το Ράδιο Κρήτη και είχε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί το φάρμακο αυτό για τον καρκίνο του πνεύμονα καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο όγκος του ηλικιωμένου είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος Γιάννης Τουρνάς που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν καθώς ήταν πωλητής βιβλίων σε υπαίθριες αγορές, δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, πέφτοντας ουσιαστικά θύμα του ΕΣΥ.

«…δυστυχώς δεν τον προλάβαμε»

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο ξάδελφος του 72χρονου.

«Μιλήσαμε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε» είπε.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το τοπικό μέσο, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη.

Το σημείωμα

Ο ξάδερφος του 72χρονου αποκάλυψε όσα έγραφε στο σημείωμα που άφησε πίσω του. Όπως ανέφερε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας  μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επισήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος.

Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.