Συγκλονίζει το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη στην Καραϊβική. Δραπέτες βίασαν και σκότωσαν 71χρονη και τον σύζυγό της πάνω στο ιστιοφόρο τους. Στην συνέχεια πέταξαν τις σορούς στα ψάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις αστυνομίας, ο Ρον Μίτσελ, ο Ατίμπα Στάνισκλαους και ο Τρέβον Ρόμπερτσον αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς και για διαφυγή από τη νόμιμη κράτηση, διάρρηξη σπιτιού, ληστεία και δύο κατηγορίες απαγωγής, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο 25χρονος Στάνισκλάους, κατηγορήθηκε επίσης για βιασμό.

Η 71χρονη Κάθι Μπράντελ και ο 66χρονος σύζυγός της, Ραλφ Χέντρι, εθεάθησαν για τελευταία φορά κοντά στο αγκυροβολημένο καταμαράν τους με το όνομα «Simplicity», στο St. George’s της Γρενάδας στις 18 Φεβρουαρίου.

Πέταξαν τις σορούς στα ψάρια

Οι σοροί του ζευγαριού δεν έχουν βρεθεί. Η αστυνομία ωστόσο πιστεύει ότι οι δραπέτες έκαναν πειρατεία στο ιστιοφόρο ενώ το ζευγάρι έπλεε στα νερά της Καραϊβικής. Το σκάφος βρέθηκε αγκυροβολημένο και έρημο μέρες αργότερα. Μεγάλες ποσότητες αίματος βρέθηκαν στο ιστιοφόρο, αλλά ο Χέντρι και η Μπρέιντελ δεν ήταν πουθενά. Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δολοφόνοι τους πέταξαν τα πτώματά τους στη θάλασσα ενώ έπλεαν προς το St. Vincent.

Το ιστιοφόρο του ζευγαριού, Simplicity, βρέθηκε αγκυροβολημένο και εγκαταλελειμμένο μέρες αργότερα με αίμα μέσα στην καμπίνα.

Συλλήψεις

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στον Άγιο Βικέντιο στις 21 Φεβρουαρίου και στάλθηκαν πίσω στη Γρενάδα στις 4 Μαρτίου. Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και από εκεί πίσω στη φυλακή. Αρχικά κρατούνταν με την κατηγορία της ληστείας πριν αποκαλυφθούν τα φρικτά τους εγκλήματα. Αναμένονται να επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την New York Post, το ζεύγος που δολοφονήθηκε ήταν έμπειροι θαλασσοπόροι και ζούσαν στο ιστιοφόρο τους. Τα παιδιά τους τίμησαν τη μνήμη τους με μια συγκινητική δήλωση.

«Ζούμε σε έναν κόσμο που μερικές φορές μπορεί να είναι σκληρός, αλλά είναι επίσης ένας κόσμος βαθιάς ομορφιάς, θαυμασμού, περιπέτειας, αγάπης, συμπόνιας, φροντίδας και πίστης», έγραψαν σε μια δήλωση. «Οι γονείς μας υπάκουαν σε όλες αυτές τις αξίες και πολλά άλλα. Αν μάθαμε κάτι από αυτό το τραγικό γεγονός, είναι ότι ξέρουμε ότι έφυγαν από αυτόν τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος από ό,τι ήταν πριν γεννηθούν».