Χυδαία φραστική επίθεση κουκουλοφόρων κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον queer ατόμων και στήριξης της διαφορετικότητας, χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν εις διπλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφάνο Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε έξω από τον κινηματογράφο στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον αποκάλεσαν «σκουπίδι» και καταπιεστή.

Λίγο αργότερα η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε. Οι κουκουλοφόροι μάλιστα πήραν το πηλήκιο του αστυνομικού μετά το χτύπημα. Στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε  στο 424 ΓΣΝΕ.

Τουλάχιστον 16 προσαγωγές σε πορεία κατά της ομοφοβίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το ομοφοβικό περιστατικό του Σαββάτου έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση το Σάββατο βράδυ με θύματα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ταρακούνησε τον δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος συμμετείχε μαζικά στην πορεία.

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με ομάδα ατόμων να επιχειρεί να επιτεθεί στους διαδηλωτές. Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές.