Τουλάχιστον για έξι ώρες θα είναι κλειστός ο εναέριος χώρος γύρω από το Παρίσι κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου! Πρόκειται για ένα από τα πιο στρατηγικά σχέδια ασφάλειας των διοργανωτών για την υπαίθρια τελετή έναρξης των αγώνων κατά μήκους του Σηκουάνα.

Ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων γύρω από το Παρίσι θα είναι κλειστός από τις 19.00 έως και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα την ημέρα της τελετής έναρξης.

«Είναι ιστορικό το γεγονός ότι σταματάμε εντελώς τα αεροδρόμια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν καθως δεν θα επιτρέπεται ούτε να απογειωθεί κάποιο αεροσκάφος ούτε να προσγειωθεί για έξι περίπου ώρες εκείνη τη μέρα στα αεροδρόμια Roissy, Orly, Le Bourget και Beauvais.

Θυμίζουμε ότι πάνω από 500.000 άνθρωποι (576.000 για την ακρίβεια) αναμένεται να παρακολουθήσουν την πρώτη υπαίθρια τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ενώπιον της νομικής επιτροπής της Γερουσίας ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, οι θεατές θα ελεγχθούν από πριν εξονυχιστικά και σε όλους θα έχει σταλεί ένας σύνδεσμος, ο οποίος θα τους επιτρέψει να εγγραφούν σε μία ιστοσελίδα. Το κάθε άτομο θα λάβει έναν κωδικό QR που του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στις υψηλές πλατφόρμες. Εάν ένα άτομο αναζητείται για λόγους ασφαλείας, θα ακυρώνεται αυτόματα ο QR κώδικας και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Οπως αποκάλυψε το RMC Sport, ένα κοινό προτεραιότητας θα δημιουργηθεί για την τελετή με 222.000 άτομα στις ψηλές αποβάθρες με προηγούμενη εγγραφή στην ιστοσελίδα.

Στις χαμηλότερες εξέδρες θα επιτρέπονται 104.000 θεατές στις θέσεις που διατίθενται από την οργανωτική επιτροπή ενώ τουλάχιστον 200.000 θεατές θα παρακολουθούν την τελετή έναρξης από τα γύρω κτίρια και άλλοι 50.000 από διαφορετικές fan zones στο Παρίσι.

Τέλος, κατά μέσο όρο κάθε μέρα θα υπάρχουν σε όλη τη Γαλλία 35.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας.