Μια δήλωση που -δεδομένα- θα συζητηθεί πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε», αναφερόμενος στο Σκανδιναβικό μοντέλο.

Εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, όταν μάλιστα διά στόματος πρωθυπουργού ειπώθηκε ότι οι φοιτητές φέρονται περίπου σαν ληστές, σημείωσε ακόμη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπορεί να αποκλείστηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όμως η φωνή τους ακούγεται εδώ μέσα από το ΚΚΕ, τόνισε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση μεταφέρει τη φωνή του ΣΕΒ και των ομίλων που ζητούν ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και να λειτουργούν τα δημόσια σαν επιχειρήσεις».

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες»

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε και με την Ενέργεια, τον σιδηρόδρομο και την Υγεία και λέει ότι δήθεν θα αναβαθμίσει το δημόσιο η ιδιωτικοποίηση και η «απελευθέρωση» και το λέει στον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει νόμιμο «φακελάκι» για να χειρουργείται.

Το πραγματικά σύγχρονο, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι η επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν Εκπαίδευση και όχι η περιστολή του, καθώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες.

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (η δήλωση για τους «sugar daddies» στο 6:40):