Μετά από την μεγάλη νίκη που κατέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Super Tuesday, η μοναδική του αντίπαλος Νίκι Χέιλι αναμένεται εντός της ημέρας να αναστείλει την υποψηφιότητα της για την διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρση της από την προεδρική κούρσα στην Καλιφόρνια, γύρω στις 10 π.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας). Η απόφασή της ελήφθη σήμερα, καθώς μεταξύ των 15 πολιτειών στις οποίες διεξήχθησαν προκριματικές εκλογές, κατάφερε να κερδίσει μόνο το Βερμόντ.

Πού θα εστιάσει την ομιλία της

Η Χέιλι δεν θα ανακοινώσει ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά θα ενθαρρύνει τον πρώην πρόεδρο να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων και ανεξάρτητων ψηφοφόρων που την υποστήριξαν.

Ακόμη, αναμένεται να τονίσει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις συντηρητικές εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές για τις οποίες μιλούσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας και θα αναφέρει πως πρέπει να αποφευχθούν ορισμένες επικίνδυνες πολιτικές, όπως ο απομονωτισμός και η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η Χέιλι ήταν η πρώτη σημαντική υποψήφια που αμφισβήτησε τον Τραμπ για το χρίσμα και η τελευταία που παραιτήθηκε, δείχνοντας αποφασιστικότητα ακόμη και όταν δέχθηκε σημαντικές επιθέσεις από τον πρώην πρόεδρο και τους υποστηρικτές του.

Η εναλλακτική λύση

Όταν η Χέιλι ξεκίνησε την κούρσα για την διεκδίκηση του χρίσματος, προσπάθησε να τοποθετηθεί ως μια φρέσκια εναλλακτική λύση στον Τραμπ. Σημείωσε σταθερή πρόοδο στις δημοσκοπήσεις, επωφελούμενη ιδιαίτερα από τις ισχυρές εμφανίσεις της σε ντιμπέιτ, ενώ ο Τραμπ αρνήθηκε να ανέβει στη σκηνή.

Για ένα διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας, την ώρα που ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, είδε την πολυδιαφημισμένη εκστρατεία του να βαλτώνει και στη συνέχεια να καταγράφει συνεχώς μειωμένα ποσοστά δημοτικότητας, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η Χέιλι γινόταν η πιο βιώσιμη δεύτερη επιλογή για τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.