Μετά την εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών που οι συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου καταδίκασαν την επιχειρούμενη συγκάλυψη των ευθυνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης ζητεί «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

«Η κυβέρνηση δεν ενήργησε, ούτε νομοθέτησε με στόχο τη συγκάλυψη του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «το τραγικό δυστύχημα συγκλόνισε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όλους μας και είναι μία ημέρα που η ζωή ορισμένων ανθρώπων, δηλαδή των συγγενών των θυμάτων, άλλαξε οριστικά. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι εάν δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο. Η στήριξη της Πολιτείας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι δεδομένη. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξει η ταχύτερη και δικαιότερη δυνατή κρίση, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί, όπου υπάρχουν. Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προχωρήσει άμεσα σε όσα έχει υποσχεθεί».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση «μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Πάμε να αποκτήσουμε έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία, κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος, αυτό του μηδενισμού και της απαξίωσης. Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη λογική του όχι σε όλα, η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εάν ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ντρεπόμουν να μιλήσω για τον Ποινικό Κώδικα»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο Παύλος Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στις απαγορεύσεις και δεν μπορούμε να πούμε όπως το λέει ο κ. Κασσελάκης ότι εάν έχεις λεφτά πήγαινε να σπουδάσεις στη Σορβόννη».

Τέλος και σε ό,τι αφορά αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί κυβερνητικής τους θητείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εάν ήμουν βουλευτής του θα ντρεπόμουν να μιλήσω για τον Ποινικό Κώδικα» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εκείνες οι αλλαγές οδήγησαν μεταξύ άλλων σε μειώσεις ποινών για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκων, της ανθρωποκτονίας και της δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων.

«Αυτά έκαναν οι φιλεύσπλαχνοι Αριστεροί. Η μόνη ομάδα που τους έδωσε πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές ήταν οι έγκλειστοι στις φυλακές» ήταν το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη.